Makinist grevinin Almanya'ya faturası 1 milyar Euro

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Ocak 24 2024
Alman makinist sendikasının altı günlük grevleri başladı. Şehirlerarası ulaşım ile büyük şehirlerdeki banliyö sefereleri durdu. Uzun süreli grevin ekonomiyi de etkileyeceği belirtildi. Yük taşımacılığında salı akşamı başlayan grevlerin tedarik zincirindeki neden olacağı aksamadan dolayı yaklaşık 1 milyar Euro kayıp olacağı tahmin ediliyor.
Makinist grevinin Almanya'ya faturası 1 milyar Euro

Alman Tren Makinistleri Sendikası’nın (GDL), Alman Demiryolları’ndaki (DB) altı günlük grevi başladı. Salı akşamı saat 18.00’de yük taşımacılığında başlayan grev, demiryolunun bu sabah erken saatlerde teyit ettiği üzere GDL tarafından saat 02.00’de yolcu taşımacılığını da kapsayacak şekilde genişletildi. Grev pazartesi akşamı saat 18.00’e kadar sürecek. Yolcular uzun mesafe ve bölgesel hizmetlerde önemli kısıtlamalara katlanmak zorunda kalacaklar. İlk kez grev bütün bir hafta sonunu da kapsayacak.


EKONOMİYİ CİDDİ ETKİLEYECEK
Ancak bu sefer Alman ekonomisi grevden etkilenecek. Alman endüstrisi, tren makinistlerinin grevinin yük taşımacılığı da dahil olmak üzere şirketler için büyük sorunlara ve zararlara yol açmasını bekliyor. Alman Sanayi Federasyonu (BDI) Genel Müdürü Tanja Gönner’e göre, bireysel üretim kayıpları, kısıntılar ve sanayide kapanmalar da dahil olmak üzere ciddi kısıtlama tehdidi olduğunu belirterek “Altı günlük bir grevle, toplamda 1 milyar Euro’ya varan kayıplar beklenebilir” dedi. Grevlerin uzun vadeli bir etkisi olacağını belirten Gönner, operasyonel ve ekonomik zararın yanı sıra, bir taşıma modeli olarak demiryolunun ‘imajına verilen önemli zararın’ da durumu daha da kötüleştirdiğini ifade etti.


EN ÇOK KİMYA, MADENCİLİK VE POSTA SEKTÖRÜ ETKİLENECEK
Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) de yaklaşık 1 milyar euro kayıp olabileceği tahmininde bulundu. Yük taşımacılığındaki aksamadan en çok otomobil, kimya, madencilik ve posta sektörüne etkileyeceği belirtildi. A

Bu haberler de ilginizi çekebilir