Mahkeme Trump için kaç bin dolar kefalet istedi?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ağustos 22 2023
Eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında Georgia eyaletinde 2020'deki seçimleri manipüle etme suçlamasıyla açılan davada kefalet bedeli 200 bin dolar olarak açıklandı. Trump'ın tanık ve sanıkları korkutması da yasaklandı.
Eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında 2020 yılında yapılan başkanlık seçimlerinde Georgia eyaletindeki seçimleri manipüle ettiği suçlamasıyla hakkında açılan davada mahkeme kefalet bedelini duyurdu. Trump için 200 bin dolar kefalet bedeli belirlendi. Böylece eski başkan hakkında açılan dört davada ilk kez kefalet bedeli belirlenmiş oldu. Trump'la birlikte yargılanan eski avukatı John Eastman için belirlenen kefalet bedeli ise 100 bin dolar olarak açıklandı. Eastman, Georgia'daki seçim sonuçlarının Trump'un lehine manipüle edilmesindeki en önemli şüphelilerden biri olarak görülüyor.

Atlanta'daki mahkeme tutanaklarına göre Trump'ın avukatları dışında davaya ilişkin olarak 18 şüpheli ile görüş alışverişinde bulunması yasaklandı. Bunun yanı sıra Trump'ın tanıkları ve sanıkları korkutması ve yargının işleyişini engellemesi de yasak kapsamına alındı. Mahkeme kararında, "Bu, sosyal medya paylaşımlarını ya da üçüncü kişilerin sosyal medyada yapılan paylaşımlarının yeniden paylaşılmasını da içerecek ama bununla sınırlı olmayacak" ifadesi kullanıldı. Trump geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımlarda, "Siz benim arkamdaysanız, ben de sizin arkanızdayım" paylaşımında bulunmuştu.
Yargıç Scott McAfee'nin belirlediği şartlar başsavcı Fani Willis ve Trump'ın avukatı tarafından da kabul edildi.
Georgia Savcılığı, Trump hakkında 2020 yılında eyalette yapılan başkanlık seçim sonuçlarını etkileme ve lehine değiştirmeye çalışma suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı. Bu, ABD eski başkanı hakkında hazırlanan dördüncü iddianame olmuştu. Sanıklar arasında Trump'ın danışmanları ile eski avukatı Rudy Giuliani de bulunuyor.
Cuma gününe kadar süre tanındı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı3.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye g...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...

Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma...


