Mağdurlar Strasbourg'da sesini duyurmaya çalışacak!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 23 2022
Peaceful Action Platformu, Türkiye'deki sessiz mağdurların sesi olmak için harekete geçti. Yaşanan onca adaletsizlik ve hukuksuzluğa rağmen sessiz kalan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne, organize edilen çeşitli etkinliklerle görevleri hatırlatılacak. Peki eyleme gidemeyenler programı nasıl takip edecek?
MAĞDURLAR STRASBOURG'DA SESİNİ DUYURMAYA ÇALIŞACAK!
15 Temmuz'un ardından Türkiye'de hukuk askıya alındı.
On binlerce kamu görevlisi soruşturma bile geçirmeden işinden oldu, üniversiteler, eğitim kurumları , dernekler, vakıflar ve basın kuruluşları hukuksuz bir şekilde kapatıldı. Demokrasi ağır yara aldı.
MAĞDURLAR SOSYAL ÖLÜME TERK EDİLDİ!
Aileleriyle birlikte sayıları milyonlara ulaşan mağdurlar haklarını, iç hukuk yollarının siyasi sebeplerle tıkanmasından dolayı geçen 6 yıla rağmen sonuç alamadı ve soluğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde aldı. Ancak AİHM, Gülen Hareketi mensubu olduğu gerekçesiyle sosyal ölüme terkedilen mağdurların dosyalarına ilgisiz kalmaya devam ediyor.
Türkiye'de yaşanan hukuksuzlukları dile getirmek ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne görevlerini hatırlatmak amacıyla Avrupa'nın dört bir yanından gelen mağdurlar, Fransa'nın Strasbourg kentinde bulunan yüksek mahkemenin önünde bir eylem gerçekleştiriyor.
24 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Paceful Actions Platformu öncülüğünde gerçekleştirilecek eylem 24 Haziran saat 10.30'da yürüyüşle başlayacak.
Etkinlik Peaceful Action YouTube kanalı ile Hotbird uydusunda bulunan MC EU TV tarafından canlı yayınlanacak.
Barış Cem Kaya'nın sunuculuğunu üstleneceği Starsbourg'daki programa başta gazeteci-yazar Ahmet Nesin, Hilal Nesin, Avukat Nurullah Albayrak, Avrupalı parlamenterler, farklı kesimden mağdurlar ve mağdur yakınları katılacak.
Milli Futbolcu Hakan Şükür ile ünlü basketbolcu Enes Kanter'de videolu mesajlarıyla katkı sağlayacak.
Sanatçı Süvari verdiği konserle mağduriyetleri dile getirecek.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı7.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...8.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


