Mağdur ve mazlumların sesi Ümit Nağmeleri ilk kez sahnelendi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Haziran 10 2019
Hizmet Hareketi gönüllülerinin son yıllarda başına gelenlerden yola çıkarak tüm zamanların mağdur ve mazlumlarını konu alan Ümit Nağmeleri’nin ilki Almanya’da gerçekleştirildi.

Academy Derneği ve Verband Engagierte Zivilgesellsachaft NRW’nin organize ettiği Bochum Ruhr Kongre Merkezi’ndeki programı dünyanın 60 değişik ülkesinden öğrenciler hazırladı. Program öncesi kısa bir konuşma yapan Academy Derneği Başkanı Fatih Kurt, ‘‘Yapmak zor, yıkmak ise kolaydır. Kurulduğu günden itibaren çizgisini hiç değiştirmeyen kurumlarımız zora talip olmuştur. Büyük emekler harcanarak toplumlar ve kültürler arasında inşa edilen gönül köprülerinin korunacağından kimsenin endişesi olmasın’’ dedi.

Binlerce kişinin katıldığı Ümit Nağmeleri ‘‘Kuyular vardır, çöller vardır, zincirler, zindanlar, zehirler vardır. Hayali ve hayatı bembeyaz olan bir insanın hikayesinde…’’ diye yola çıktı. Programda ilk olarak masumların teselli ve ümit kaynağı Hz.Yusuf aleyhisselamın kıssasının dile getirildiği ‘Yusuf’un Düşü’ şiiriyle hizmet yolunda ilk yıllardan günümüze kadar gelen bütün aşamalar hikaye, şarkı, şiir ve dramalarla anlatıldı.

HİZMET DEYİP YOLA ÇIKTILAR

Her şeyin ‘Güneşin doğup battığı her yere O’nun (S.A.V) adını ulaştırma’ hayaliyle başladığını dile getiren ‘Asırlık Hasret’ şiiriyle ilk yıllardaki ‘‘Yolları bazen sarpa sardı, bazen keskin uçurumlardan geçti, yoruldular, yalnız kaldılar, yaralandılar ama geri dönmeyi düşünmediler.’’ duygusu vurgulandı.  Öğrencilerin seslendirmesiyle İbrahim Hakkı hazretlerinin Tevfizname’sinde yer alan ‘‘Hak şerleri hayr eyler, Zan etme ki ğayr eyler, Ârif ânı seyr eyler, Mevlâ görelim neyler, Neylerse güzel eyler…’’ dizeleriyle sıkıntı

Bu haberler de ilginizi çekebilir