Macron: Avrupa ülkeleri Ukrayna’ya 'güvenlik sağlama güçleri' gönderecek
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mart 28 2025
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris’te düzenlenen Avrupa liderleri zirvesinde, Avrupa ülkelerinin Ukrayna’ya “güvenlik sağlama güçleri” göndereceğini açıkladı.
Samanyoluhaber.com - Moskova
Fransız liderin ifadelerine göre, bu askeri misyonun gönderilmesi, Rusya ve Ukrayna’nın barış konusunda anlaşmaya varmasının ardından mümkün olabilecek. Bu güçler, karada, havada ve denizde görev yapacak.
Macron’dan Zelenski’ye Destek Mesajı
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, zirve öncesi Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’yi Paris’teki Elysee Sarayı’nda ağırlayarak gündem hazırlığı yapmış ve açık desteğini göstermişti.
Bu zirve, Macron’un inisiyatifiyle oluşturulan ve Ukrayna’ya barış sağlanması durumunda asker göndermeyi değerlendiren “gönüllüler koalisyonu”nu belirlemeyi amaçladı.
Macron, Trump yönetiminin ateşkes sağlama çabalarını memnuniyetle karşıladığını belirterek, Ukrayna’nın enerji altyapısına yönelik saldırıları durdurmayı amaçlayan 30 günlük bir ateşkesi “ilk adım” olarak nitelendirdi. “Rusya, ön koşul olmaksızın 30 günlük ateşkesi kabul etmelidir.” diyen Macron, Fransa’nın Ukrayna’ya 2 milyar euro ek yardım sağlayacağını açıkladı. Bu yardım paketinde Mistral hava savunma füzeleri, AMX-10 RC tankları ve mühimmatlar bulunuyor.
Fransa Cumhurbaşkanı ayrıca Avrupa’nın yeni bir saldırıyı önleyebilecek güçler oluşturması gerektiğini savundu. Macron, Ukrayna’ya destek konusunda dört aşamalı bir plan sundu:
1. Yeni bir askeri ve ekonomik yardım paketi sağlamak.
2. Kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkes sağlamak.
3. Ukrayna ordusunun yeniden yapılandırılması ve Rusya’ya karşı caydırıcılığının artırılması.
4. Barışı koruma amaçlı Avrupa müttefiklerinin gönüllü olarak Ukrayna’ya asker göndermesi. Ancak bu askerlerin cephe hattında yer almayacağı belirtildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu
6.Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü yalamaya kalkıyor”7.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!8.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var9.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







