Maarif Vakfı el koyduğu Afgan Okulu’nda forma için 500 bin dolarlık fatura kesmiş

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Nisan 24 2019
Afganistan’daki Hizmet Hareketi okullarına el koyan Maarif Vakfı görülmemiş vurguna başladı. Veli komitesi okulda yapılan vurgunları ve eğitim faaliyetleriyle ilgili skandalları basın toplantısıyla açıkladı.

Afgan-Türk Okulları Veli Komitesi, Afganistan’da Maarif Vakfı tarafından el konulan okullardaki son gelişmelerle ilgili bilgi vermek için başşehir Kabil’de basın toplantısı düzenledi.

“İki yıldır Afgan-Türk liseleri Veli Komitesi kendi evlatlarının geleceği ve eğitim hakkı için mücadele etmektedir.” diyen Afgan-Türk Okulları Veli Komitesi Başkanı Yusu Peştun, “Elde ettiğimiz başarılar gurur vericidir. Benim kanaatime göre bizim en büyük kazancımız evlatlarımızın en büyük hakkını savunmamızı hep kanuni çerçeve içinde yürütmemiz. Yani kimse bize küçük ve kanun dışı birş eyi savunuyorsunuz diye ithamda bulunamaz. 

Buna karşılık maalesef bizim hükümetimizin bu konuda attığı her adım usulsüz ve yasadışıydı. Özellikle ithamları çok aşırı ve ilgisizdi. Defalarca yürekten dediğimiz gibi Türkiye milleti bizim kardeş milletimizdir. Kaç yüz yıllık tarihimizde bölgedeki en iyi kardeşimizdi. Ve biz de bununla gurur duyuyoruz. Ve bu kardeşliği her ne pahasına olursa koruyacağız. 

Şimdi Türkiye’de kardeşlerimiz arasında ihtilaflar olduysa o kendi iç meseleleridir. Biz kendimizi ona müdahale etmeye yetkili görmüyoruz. Eğer orada talep olursa sadece arabuluculuk yapabiliriz, o da tabiki siyasi olmayan bir şekilde. 

Şu an Türkiye’deki bazı kişiler Türkiye’deki darbe girişiminde parlamentonun bombalanmasından Afganları sorumlu tutuyor. Bu kesinlikle kabul edilemez. Diyor ki Afgan- Türk liselerinden mezun olan öğrenciler bu bombardımanda yer almıştır. Hepimiz biliyoruz ki bunlar gerçek dışı.” dedi.

500 BİN DOLARLIK FORMALAR

Veli Komitesi Başkanı Yusu Peştun’un konuşması şöyle:

–Yine diyorlar ki size 28-32 yeni okullar açacağız. Biz de gelin yapın diyoruz. Ama bizim şu 12 okula ilişmeyin. Çün

Bu haberler de ilginizi çekebilir