Lütfi Elvan istifa etti yerine ise 'damadın emanetçisi' atandı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Aralık 2 2021
Haftalardır tartışılan ve istifa edeceği ileri sürülen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti. Yerine ise yardımcısı Nureddin Nebati getirildi
Resmi Gazete'nin son sayısında yer alan atama kararına göre, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevden affını istedi. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu talebi kabul etti ve yerine Elvan'ın yardımcısı Nurettin Nebati'yi atadı.
Ankara kulislerinde bir süredir Lütfi Elvan'ın uygulanan faiz politikasından rahatsız olduğu ve bu sebeple de istifa etmek istediği, hatta istifasını Erdoğan'a sunduğu ileri sürülmüştü. Diğer yandan İYİ Partil milletvekili ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da 10 gün önce Lütfi Elvan'ın görevden alınacağını duyurmuş, ertesi gün yaptığı açıklamayla ise Elvan'ın görev süresinin birkaç gün uzadığını ileri sürmüştü.

ERDOĞAN İSİM VERMEDEN ELEŞTİRMİŞTİ
Erdoğan kasım ayının ortasında partisinin grup toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada ekonomik gelişmelere değinirken üstü kapalı, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ı eleştirmişti.
Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:
“”Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam.
Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim.
Bu konuda nas ortada, nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Olaya buradan bakacağız ve ona göre de adımımızı atacağız.”
Erdoğan'ın bu sözleri AKPliler tarafından alkışlanırken, Lütfi Elvan'ın alkışlamaması dikkat çekmişti.
DAMAT ALBAYRAK'IN EMANETÇİSİ
Nureddin Nebati, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa eden Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’la
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!8.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza9.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?10.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


