Libya kan ağlıyor: Can kaybı 11 bini geçti, cesetler toplanamıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 15 2023
Daniel Kasırgası'nın sebep olduğu Libya'nın doğusundaki sel felaketinde ölenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Yetkililerin verdiği bilgilere göre sadece liman kenti Derne'de 11 binden fazla ceset bulundu. Ölü sayısının 20 bini geçebileceği belirtiliyor.
Doğu Akdeniz’de etkili olan Daniel Kasırgası’nın Libya’nın Derne kentinde sebep olduğu sel felaketinde can kaybı sadece Derne kentinde 11 bini geçti. Felakette ölenlerin sayısının 20 bini bulabileceği belirtiliyor.
11 BİN ÖLÜ, 10 BİNDEN FAZLA KAYIP VAR
Libya Kızılayı dün yaptığı açıklamada, sahil kenti Derna’da şiddetli yağışlar sonucu iki barajın yıkılmasıyla meydana gelen sel felaketinin ardından arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve ölü sayısının 11 bin 300’e yükseldiğini belirtti. Yardım grubunun genel sekreteri Marie el-Drese Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, şehirde 10 bin 100 kişinin ise hala kayıp olduğunu bildirdi.
CESETLER TOPLANAMIYOR, SALGIN RİSKİ KAPIDA
Derna Belediye Başkanı Abdulmenam al Gaithi, hasarın boyutuna bağlı olarak kentteki ölü sayısının 20 bine ulaşabileceğini söyledi. Gaithi Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada ayrıca, enkaz altında ve suda bulunan çok sayıda ceset nedeniyle şehrin salgın hastalık riskiyle karşı karşıya olduğunu kaydetti.
Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), Libya’da işleyen bir meteoroloji kurumu olsaydı can kayıplarının önlenebileceğini açıkladı. Örgütün Genel Sekreteri Petteri Taalashe Cenevre’de yaptığı açıklamada, “Eğer normal olarak çalışan bir meteoroloji servisi olsaydı, uyarılar yayınlayabilirlerdi. Acil durum yönetimi yetkilileri insanların tahliyesini gerçekleştirebilirdi ve insan kayıplarının çoğunu önleyebilirdik” dedi. İnsani yardım ihtiyacının devam ettiği ülkede afet bölgesine Türkiye’den de ekipler gönderildi ve Türkiye Derna’da sahra hastanesi açtı.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ise, mağdurları desteklemek için acil durum fonundan 2 milyon dolar ayıracağını açıkladı. Örgüt, Dubai’deki lojistik merkezinden travma, cerrahi ve acil durum malzemeleri göndereceğini de kaydetti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor3.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







