Lavrov: Ukrayna’daki çatışmanın mevcut haliyle dondurulması krizi büyütür
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Kasım 14 2024
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, çatışmanın geçici olarak dondurulması yönündeki önerilerin, uzun vadeli bir çözüm yerine yalnızca kısa vadeli bir ateşkesi içerdiğini ve bu durumun çatışmayı çözüme kavuşturmak yerine durumu daha da zorlaştıracağını belirtti.
Samanyoluhaber.com - Moskova
Lavrov, Ukrayna’daki çatışmanın mevcut haliyle dondurulmasının, 2014 ve 2015’te imzalanan Minsk anlaşmalarından daha olumsuz bir seçenek olduğunu ifade etti.
Lavrov, Batılı ülkelerin bazı temsilcilerinin “kaybedilenin geri getirilemeyeceği” görüşünü savunarak çatışmayı dondurma çabalarına dikkat çekti. Çatışmayı durdurmaya yönelik bu önerilerin, on yıllık bir ateşkesi ve Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı bölgelerin Rusya’nın kontrolünde kalmasını öngördüğünü, bunun da Minsk sürecinden daha zayıf bir çözüm sunacağını savundu.
Öte yandan, bazı Amerikan medya kuruluşları, ABD Başkanı seçilen Donald Trump’ın danışmanlarının da Ukrayna’daki çatışmanın dondurulmasını ve Kiev’in bu bölgelerdeki hak iddialarını geçici olarak askıya almasını önerdiğini belirtiyor.
Minsk anlaşmaları, ateşkes, ağır silahların çekilmesi, mahkum değişimi ve Ukrayna’nın doğusunda özel statüye sahip seçimlerin yapılması gibi maddeler içeriyordu. Ancak bu anlaşmalar tam olarak uygulanamadı ve Lavrov, çatışmanın dondurulmasının Minsk’teki deneyimlerden daha karmaşık sonuçlar doğuracağını vurguladı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!5.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var
6.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!7.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!8.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







