Laçiner’in özgürlüğüne hukuksuz engelleme: Tahliye edileceği gün disiplin cezası verildi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 29 2022
Gazeteci Fehmi Koru, 20 Temmuz 2016’dan bu yana mahpus olan eski Çanakkale Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner’in tahliye edileceği gün disiplin cezası verilerek tahliyesinin engellendiğini yazdı.
Fehmi Koru’nun Günlüğü adlı internet sitesinde yazılar kaleme alan tecrübeli gazeteci Koru, dikkat çeken bir konuyu gündeme getirdi.
‘İki konu: İlki, Fenerbahçe taraftarı.. Diğeri, cezaevinden çıkması engellenen bir bilim insanı…’ başlıklı yazı kaleme alan Koru, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile ilgili hukuksuzluğu duyurdu.
“4 AY DAHA CEZAEVİNDE KALACAK”
Koru, “Yatması gereken süre kadar cezaevinde kaldı ve geçenlerde serbest bırakılması bekleniyordu. Öğrendiğime göre, tam tahliye edileceği gün, kendisinin sebep olmadığı bir gerekçe ileri sürülerek, disiplin cezasına çarptırılmış… Dört ay daha yatacakmış…” ifadeleri kullandı.
Koru ‘Bildiğim tek şey, bu son dört aylık cezalandırmanın, hem kendisi hem de yakınlarına, şimdiye kadar yattığı yıllardan çok daha ağır gelme ihtimalidir. Bir yararı olacak mıdır bilmesem de, ilgili kurumdan, bu cezayı kaldırmasını beklediğimi duyurmak isterim.’ dedi.
Koru, Laçiner ile ilgili yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







