Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adayı dünyaya kapattı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Mart 14 2020
Kuzey Kıbrıs'ta koronavirüs salgını nedeniyle düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında önemli kararlar alındı. Yapılan açıklamada 14 Mart'tan itibaren 1 Nisan'a kadar Türkiye dahil tüm ülkelerden, Kuzey Kıbrıs'a giriş ve çıkışlar yasaklandığı belirtildi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adayı dünyaya kapattı
Kuzey Kıbrıs'ta Bakanlar Kurulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı olağanüstü toplantı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Bakanlar Kurulu toplantısının devam ettiği sırada değerlendirmelerde bulundu. 

Koronavirüs salgınının dünyada geldiği son durumun oluşturduğu tedirginlikle bu toplantının yapılmasını istediğini kaydeden Akıncı, panik yapmaya gerek olmadığını ancak tedbirli olunması gerektiğini söyledi.

Akıncı, bu salgının en hafif zararla atlatılması için tedbirlerin zamanında alınması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bakanlar Kuruluna Anayasa'nın verdiği yetki çerçevesinde, 124'üncü madde uyarınca olağanüstü durum ilan edilmesi önerisi yaptım. Bakanlar Kurulumuz bu konuda biraz düşünme ihtiyacı hissediyor. Bu konuyu bugün Meclisteki partilerle de konuştuk. Partiler bu konuda uyum içinde. Olağanüstü durum deyince olağanüstü hal akla geliyor, 'demokratik özgürlüklere dokunma amacı mı var?' gibi algılar oluşur. Asla böyle bir şey söz konusu değildir. Öneri sadece ve sadece sağlık konusunda. Bu konuda tedirgin olduklarını görüyorum. Bu tedbirin, bu safhada gerekli olup olmadıkları konusunda tereddütleri var. Ben o kanaatte değilim."

'14 gün süreyle içimize kapanmamız gerekiyor'

Cumhurbaşkanı Akıncı, "Bizim 14 gün süreyle içimize kapanmamız gerekiyor. Herkesin bu süreyi zaruri hizmetler tedarik edilmek kaydıyla evinde geçirmesi gerekiyor." dedi. Kıbrıs Türk Tabipler Birliğinden koronavirüs salgınıyla ilgili aldığı verilere değinen Akıncı, önerdiği tedbirin alınmadığı takdirde ülkede görülecek vaka sayısının hızla artacağını kaydetti.  Akıncı, Kuzey Kıbrıs halkına kendi sağlıkları ve toplum sağlığı için hafta sonunu evinde geçirme çağrısında bulundu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir