Kurtulmuş: Türkiye hükümetsiz kalmadan bu süreç yönetilir


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, hükumet kurma sürecini değerlendirerek, "Türkiye hükumetsiz kalmadan bu süreç yönetilir." dedi.

Geçici Bakanlar Kurulu, Çankaya Köşk'ünde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Yüksek Seçim Kurulu'nun takviminde ayın 17'sinde TBMM'de yemin töreni başlayacak. Ondan sonraki 5 gün içerisinde TBMM başkanlık seçimini gerçekleştirecek, hemen arkasından da Sayın Başbakan Türkiye'nin 64. hükumetini kurma görevini Sayın Cumhurbaşkanımızdan alarak hükumeti kurma çalışmalarını başlatacaktır." ifadelerini kullandı.

"Yasa olarak yemin edildiği gün geçici hükümetin görevi sona erecek, bu 5 günlük süreci nasıl geçmeyi düşünüyorsunuz, ek bir görevlendirme mi yapılacak?" sorusuna Kurtulmuş, "Bunların hukuki detayları çalışılıyor. Ama yeni bir hükumet kurulana kadar eski hükumet görevde bulunur. Bununla ilgili hiçbir saniye boşluk kalmadan, Türkiye hükumetsiz kalmadan bu süreç yönetilir." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kurtulmuş: Türkiye hükümetsiz kalmadan bu süreç yönetilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER