Sızıntı Temmuz sayısını, "
Allah ve Hadiseler Karşısında Peygamberâne Duruş" tarifinin yapıldığı başyazıyla aralıyor: 'İnsanları
küfür ve dalâlet karanlıklarından kurtararak imanın aydınlığına çıkarmak, ruhları uyararak gönüllere Hakk'ı duyurmak, eşyanın perde önü ve perde arkasını olduğu gibi göstererek dimağlardaki şüphe ve tereddütleri gidermek, varlığın yüzüne nurlar saçarak onun bir kitap gibi okunmasını, bir meşher gibi temâşâ edilmesini sağlamak, bir sanat eseri olarak onu yorumlayıp resmetmek, sonra da çağın idrak ufkuna göre seslendirmek ve bu fâni güzergâhı, bâki âlemlerin bir basamağı, bir köprüsü, bir mezraası, bir pazarı hâline getirmektir.'
Araştırmalar, grip virüslerinin insan sağlığını tehdit ettiği coğrafyaların, insanların çevre ekolojisini bozduğu yerler olduğunu göstermektedir. Bir başka ifadeyle, insanlar tarafından tahrip edilmiş çevrelerde virüslerin türler arası çapraz aktarılması, çoğalmaları ve insana bulaşması daha çok görülmektedir. Dr.C.
Hamza Aydın 2009 yılında dünyayı tehdit eden
domuz gribini ele aldığı araştırmasında, yaratılışa ve fıtrata aykırı müdahalelere tabiatın verdiği cevabın insanın önüne ağır bir
fatura şeklinde çıktığına vurgu yaparken, gerek domuz gribi ve gerekse
kuş gribi hastalıkların bazı ilaç firmaları tarafından virüsler arasında melezlenmeleri tetiklemeleri sebebiyle ortaya çıkarıldığı iddialarını da dile getiriyor.
Prof. Dr. Ömer Arifağaoğlu "Tuzsuz
Hayat Olur Mu? " başlıklı incelemesinde, hücrenin hayatiyetiyle, hücre zarında bulunan sodyum potasyum arasındaki münasebete dikkat çekiyor. Pompa çalışırken vazife gördürülen iki önemli elementin topraklarda ve kayalarda bol bulunan sodyum ve potasyum olarak seçildiğinin vurgulandığı yazıda , mükemmel bir şekilde çalışan ve hiç şaşırmayan bu pompanın, sonsuz ilim, irade ve kudretin varlığına işaret ettiğine değiniliyor.
Ziya Demirel, Allah Resulü'nün ( sallallahu aleyhi ve sellem) sevgisiyle büyümüş ve büyütülmüş, Efendimiz'i ( sallallahu aleyhi ve sellem) kalblerinde müstesna bir yere koyarak, günlük hayatlarından, yazdıkları şiirlere (nâ't-ı şerif) kadar her sahada O'nun adını zikretmeyi ve himmetine müracaat etmeyi hayatlarının olmazsa olmazı kabul eden "
Osmanlı Sultanlarında Peygamber Sevgisi"ni paylaşıyor Sızıntı okuruyla.
Dr. Turan Leventoğlu "Savunma Sisteminin Harika Proteinleri", Zübeyir Selim "
Huzur Çınarları",
Talha Uğurluel "Bir Yer Düşünün, Adı
Kudüs Olsun", Prof. Dr. Arif Sarsılmaz "Tat Duyusu", Prof. Dr
Harun Avcı "Biyo-Kum Filtreleriyle Temiz Su" başlıklı inceleme ve araştırmalarıyla Sızıntı Temmuz sayısına katkı yapan isimlerden sadece birkaçı.
SIZINTI İlim-Kültür Dergisi Yıl 31 Sayı 366 Temmuz 2009