Özellikle Mimar Sinan'ın 'Ustalık eserim' dediği
Selimiye camisine ziyaretçi akınına uğruyor. Selimiye'ye günde 3 binin üzerinde kişi ziyaret ediyor. Caminin eski imamlarından ve
tanıtım görevlisi olan Nadi
Ersoy ise, ziyaretçi rakamını doğruluyor.
Ramazanın başlamasıyla birlikte ziyaretçi sayısında artış olduğunu söyleyen Ersoy, "92 yıl
Osmanlı devletine başkentlik yapmış olan kentimizde gezilecek ve görülecek çok yer var. Bunların başında ise Selimiye camisi geliyor. İnanç turizmi kapsamında günde 3 binin üzerinde kişi Selimiye'yi ziyaret ediyor." dedi.
Caminin eski imamlarından Nadi Ersoy ziyaretçilere bilgi veriyor
Camiyi gezmeye gelen ziyaretçilerle tek tek ilgilendiğini söyleyen Ersoy, şunları söyledi: "15 yıl Selimiye'de başimamlık yaptıktan sonra emekliye ayrıldım.
Emeklilik dahi beni Selimiye'den koparamadı. Burada Diyanetin de izniyle
gönüllü tanıtım görevi yapıyorum.
Ramazan ayı ile birlikte camimiz ziyaretçilerle dolup taşıyor. Ziyaretçilere Selimiye'nin
mimari yapısı ve tarihi geçmişini anlatıyorum. Hafta içi ziyaretçi sayısı 3 bini bulurken, hafta sonları ise bu rakam 4 bini geçiyor."
Selimiye'yi görmeye gelenler arasında
Yunan ve Bulgarlar'ın da olduğunu ifade eden Nadi Ersoy, "Hafta sonları sınır komşularımız olan Yunan ve Bulgar öğrenciler geliyor. Onlar da Mimar Sinan'ın eserine hayran kalıyor. Selimiye'nin ihtişamı ziyaretçileri adeta büyülüyor." diye konuştu.
Ailesi ile birlikte Bursa'dan Selimiye Camisi'ni görmeye gelen Çiçek Koparan ise, Selimiye'nin mimari yapısına hayran kaldığını söylüyor. Her yıl Ramazan ayında Selimiye'ye geldiğini söyleyen Koparan, "Ben Edirne'yi çok seviyorum. Oğlum burada askerlik yapmıştı. Edirne'den ve Selimiye'den bir türlü kopamıyorum." dedi. Samsun'dan gelen Ekrem Karabıyık da, ilk kez Edirne'ye geldiğini ve Selimiye Camisi'ne hayran kaldığını söyledi.
Selimiye'nin ziyaretçileri çevre illerden ziyade Türkiye'nin her yerinden