Mustafa ok dualarla uğurlandı - Video

Dün Hakk’ın rahmetine kavuşan Akyazılı Vakfı'nın kurucularından eğitim sevdalısı hayırsever işadamı Mustafa Ok, Manisa'da toprağa verildi.

Mustafa ok dualarla uğurlandı - Video

Cenaze namazına İzmir ve Manisa'nın yanı sıra çevre il ve ilçelerden onbinlerce vatandaş katılırken, gözyaşları sel oldu.

Yıllarını eğitim hizmetlerine adamış, varını yoğunu hayır işlerinde harcamıştı. 69 yıllık hayatı boyunca örnek bir insan olarak yaşayan Mustafa Ok, dün İzmir Karşıyaka'daki evinde son nefesini verdi. Kanser hastalığının sebep olduğu ölüm, hayırsever işadamını seven onbinleri Turgutlu'da biraraya getirdi. Yıllardır İzmir'de yaşayan Mustafa Ok Turgutlu doğumluydu. 1966 yılında İzmir'e gelip marangozluk yapmış ardından da kereste mağazası işletmişti. Müteahhitlik de yapan Ok, kazandığını hayır hizmetlerinde harcamasıyla tanınmıştı. Üç çocuk babası Mustafa Ok için Turgutlu'da ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Namaza hayırsever işadamının akınlarının yanı sıra İzmir, Manisa ve çevre il ve ilçelerden onbinlerce vatandaş katıldı. Samanyolu yayın grubu başkanı Hidayet Karaca da Samanyolu ailesi adına cenazede hazır bulundu. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninin ardından Mustafa Ok'un naaşı dualarla Turgutlu kabristanlığında toprağa verildi. Fethullah Gülen Hocaefendi de kardeşim dediği Mustafa Ok'un vefat haberi üzerine yakınlarına bir taziye gönderdi. Tanıdığım günden beri hizmet aşkı, şevki ve vefasıyla pek çok insana örnek olan, hayatı boyunca yılmadan, yorulmadan hayırlar peşinde koşan Turgutlu eşrafından hamiyetperver kardeşim Mustafa Ok beyefendinin muvakkat ve alamla dolu bu fani dünyadan ebedi dostlukların yurdu mahz-ı lezzet ukba alemine yürüdüğü haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Bu mahzun duygularla merhuma Mevla-yı Müteal'den sonsuz rahmet ve mağfiret diler, yakınlarına, dost ve ahbabı ile geride kalanlarına sabr-ı cemil niyaz ederim. M.FETHULLAH GÜLEN
<< Önceki Haber Mustafa ok dualarla uğurlandı - Video Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER