Ege Üniversitesi Hastanesi'nde kemoterapi
tedavisi uygulanan
Şahin Yılmaz
Hocaefendi'nin akciğerleri de tedavi sırasında rahatsızlandı.
Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen ve burada yoğun
bakıma alınan Şahin Yılmaz Hocaefendi, bugün sabah saatlerinde Hakk'ın rahmetine kavuştu. Merhumun cenazesi, yarın
Manisa Akhisar'da
emekli olduğu Hilaliye Cami'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
71 yaşında olan Şahin Yılmaz Hocaefendi, dün 52 hafızın
mezun olduğu icazet merasimine katılamamış ve sevenlerine hüzünlü bir atmosfer yaşatmıştı. Törende
vakıf adına konuşan Şahin Yılmaz Hocaefendi'nin oğlu Abdullah Yılmaz, Şahin Hocaefendi'nin
yoğun bakım öncesi hastanede yatarken 'İzin alıp cemiyete katılalım' dediğini belirterek "Ancak nasip olmadı. Bedeni burada değil ama ruhen aramızdadır. İnşallah iyileşip bundan sonraki törenlerde hazır bulunur." diyerek dua ve helallik istemiş. yüzlerce seveni ve talebeleri de edilen dualara "Amin" demişti.
Manisa'nın Akhisar ilçesinde 45 yıldır hafız yetiştiren Hilaliye Eğitim Vakfı'nın Başkanı Şahin Yılmaz Hocaefendi
vefat etti. Lösemi (kan kanseri) ve akciğer enfeksiyonu sebebiyle 30 Nisan'dan bu yana Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavisi süren Hocaefendi'nin cenazesi 29
Mayıs Salı (yarın) Akhisar Hilal Camii'nde kılınacak cenaze namazını müteakip Suyolu Mezarlığı'nda çok sevdiği
işadamı Hacı Hayrettin Eryüksel'in yanına defnedilecek.
Eğitim faaliyetlerinin en büyük destekçisi Eryüksel, 5 yıl önce geçirdiği
trafik kazasında 81 yaşında vefat etmişti.
1936 yılında Erzurum'un
İspir ilçesi
Elmalı köyünde dünyaya gelen Şahin Hocaefendi'nin kurucusu olduğu Hilaliye Kur'an Kursları, 1962'den bu yana 2 bin 300 hafız yetiştirdi, 10 binden fazla öğrenciye de Kur'an-ı Kerim okumayı öğretti. Dün (
27 Mayıs Pazar) gerçekleştirilen 32.
mezuniyet töreninde 51 hafız, Hocaefendi'nin rahatsızlığı sebebiyle hüzünlü bir atmosferde icazet almıştı. Şahin Hocaefendi, varlıklı bir babanın çocuğu olmasına rağmen hep başkaları için dert çekip, sürekli Kur'an kursları, yurtlar ve dinî eğitim müesseseleri açılması için gayret gösterdi.
İstanbul'da okurken
Konya Ermenekli
Safvet Hocaefendi telkinleriyle
Ramazan'da vaizlik yapmak üzere İzmir'e giderken Akhisar'a uğrayan Hocaefendi, hamiyetli insanların kendisine sahip çıkması sebebiyle 3 yıl boyunca Ramazan aylarında Akhisar'da fahri vaizlik yapar. 1962'de Akhisar'a göç ederek Hilal Camii'nde imam hatip olarak göreve başlar. 1982'de 250 kişilik erkek Kur'an kursu, 1993'te 300 kişilik kız Kur'an kursunu bitirir. 45 yılda 1.700 erkek, 600 kız öğrenciyi hafız yapar. 10 binin üzerinde öğrenciye de kendi deyimiyle 'kıldıkları namazın sahih olabileceği şekilde' Kur'an-ı Kerim okumayı öğretir.
Fethullah Gülen Hocaefendi ile hemşehri olduğunu belirten Şahin Yılmaz Hocaefendi, daha önce Ailem Dersi'nde yayınlanan mülakatında şunları söylemişti: "Ben Erzurum'dan İstanbul'a gidince, Hocaefendi Erzurum'a gelmiş. Asıl muarefemiz İzmir'de başladı. Edirne'den İzmir'e merkez vaizi olarak geldiğinde ben de Akhisar'daydım. Zaman zaman Akhisar'a gelir ve kalırdı. Benim bir mo
biletim vardı. Mobiletimin arkasına onu bindirerek, sohbetlere giderdik. Mobiletimle bayağı yere gittik. Sonra ben İzmir'e gittikçe görüşüyordum."
Fethullah Gülen Hocaefendi ise Küçük Dünyam adlı hatıratında 1972'lerdeki hadiseyi şöyle anlatıyor: "Bir gece Bursa'ya gitmek üzer
e bilet aldım. Ancak daha sonra arabada kararımı değiştirerek Akhisar'a Şahin Hocaefendi'nin yanına gittim. Hiç unutamayacağım; beni çok iyi karşıladı ve bana çok iyi baktı.
Gündüzleri beraber oturup sohbet ediyor, geceleri de o gidiyor, ben de müdür odasında kalıyordum. Giderken yanımda Tirmizi'nin El câmi'us Sahihini de götürmüştüm. Ve onu orada kaldığım bir haftalık süre içinde bitirmiştim. Şahin Hocaefendi'nin ikliminde çok bereket vardı. Ara-sıra da olsa beraberce dışarıya çıkıp biraz dolaşıyorduk."