Hz. Mesih'in yeniden nüzulündeki gizem

Peygamber Efendimiz’den (sas) sonra başka bir peygamber gelmeyecekse Hz. Mesih’in yeniden nüzulü nasıl yorumlanabilir?

Hz. Mesih'in yeniden nüzulündeki gizem

  • Hz. Mesih Efendimiz’in (sas) dinine tabii olmuş olarak gelecek’
  • ‘Duası, onu Peygamber Efendimiz’e ümmet yapmıştır’

Hz. Mesih,  birçok kişinin merak ettiği bir kişi. Hz Mesih hakkında en çok merak edilen soru ise Peygamber Efendimiz’den (sas) sonra başka bir peygamber gelmeyecekse Hz. Mesih’in yeniden nüzul etmesi nasıl yorumlanacak?  

Samanyolu Haber’e konuyu yorumlayan  John Carroll Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Zeki Sarıtoprak’a göre Hz. Mesih hakkında imamların farklı açıklamaları var ve genel kanaat Hz. Mesih’in yeni bir peygamber olarak değerlendirilmemesi gerektiği şeklinde. “Hz. Mesih,  geldiğinde yeni bir peygamber olarak gelmeyecek. O, Efendimizin (sas) diniyle ve kurallarıyla hükmedecek’’ diyen Sarıtoprak, ‘’O’nun getirdiği hukuk ile amel edeceği için ayrı bir din getirmiş ya da ayrı bir peygamber olarak gelmiş olmayacak.” şeklinde konuşuyor.

“ALLAH DUASINI KABUL ETTİ”

Sarıtoprak, Hz. Mesih hakkında bazı rivayetlere de değinerek, Peygamber Efendimiz’den (sas) sonra yeniden gelişinin hikmetini şu şekilde anlatıyor; “Hz. Mesih, Efendimizin (sas) ümmetinin kıymetini Levh-i Mahfuz’da manevi ailemde görüyor. ‘Allah’ım ne olur beni de O’nun ümmetine dahil eyle’ diyor. Cenab-ı Allah bu duayı kabul ediyor ve ahir zamanda Hz. Mesih’i yeryüzüne yeniden gönderecek olmasıyla onu Efendimize (sas) ümmet ediyor.

Bu rivayetin Hz. Mesih’in nüzulü hakkında olan hadisler kadar sahih olmadığını söyleyen Zeki Sarıtoprak, burada önemli olan ittifakın Hz. Mesih’in Efendimizin (sas) ümmetinden olacağını olduğunu belirtiyor.
  
SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Hz. Mesih'in yeniden nüzulündeki gizem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER