Hocaefendi önemli hakikatleri dile getirdi!

Fethullah Gülen Hocaefendi, Herkul.org sitesinde yayınlanan son Bamteli sohbetinde insanın Allah için var olduğu hakikatini anlattı.

'Sönmeyene talip olmak lazım'

  • Hocaefendi: (Ajandada ne var? söylentilerine) Ajandada imÂn-ı billah var, marifetullah var, muhabbetullah var...
  • "Hizmet yolunda yürüyenlerin gerçek gündemleri; Allah marifeti ve muhabbeti."
  • "Dünyevi arzu ve heveslerinin peşinden koşanlar Allah'a ulaşamaz."
  • Hocaefendi, insanın Allah katında yücelmesi için sahip olması gereken ufku dile getirdi: "Allah'ım beni benim nazarımda minnacık kıl ama dinimde derin kıl."

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, bu haftaki Bamteli sohbetinde insanın asıl varlık gayesi olan Allah'ı tanıma ve bilmenin önemine dikkat çekti.

"Günümüzün insanının yabancılaştığı bir şey bu. Kendi insanlığını duyma. İnsanın Allah için var olduğunu duyma. Ötelere namzet olduğunu duyma. Bu dünyevÎ şeylerin sadece cismâniyete ait bir kısım zaruretlerden, ihtiyaçlardan ibaret olduğunu anlama idrak etme. O kadar." 

Hocaefendi, iman ve Kur'ana hizmet yolunda yürüyenlerin gerçek gündemlerinin Allah marifeti ve muhabbeti olduğunu vurguladı.

"Yalana, aldatmaya alışmış ve başkalarını da kendileri gibi zanneden zavallılar kendilerindeki takiyye ruhunu aksettirircesine “Ajandada ne var?” deyip duruyorlar.  Ajandada imÂn-ı billah var, marifetullah var, muhabbetullah var, zevk-i ruhani var, CenÂb-ı Hakk'ı bilme adına, marifet adına bir türlü doymama var."

Dünyevi arzu ve heveslerinin peşinden koşanlar ve kendilerinden başka bir şeyi görmeyenlerse Allah'a ulaşamaz.

"Hedefine dünyayı koyanlar bunu anlamazlar ki. Yalılarda ev peşinde koşanlar bunu anlamazlar ki. ömürlerini yatlarda, gemilerde, villalarda geçirenler bunu anlamazlar ki. Her şeyi insanların takdirine alkışına bağlamış bencil, hodbin, egoist insanlar bunu anlamazlar ki. Egodan sıyrılmak lazım ki hüve'ye ulaşılabilsin. "Ben ben" diyen "hu"yu duyamaz. O'nu duyamaz."

Peygamber Efendimiz'in yaptığı bir duayı hatırlatan Hocaefendi insanın Allah katında yücelmesi için sahip olması gereken ufku dile getirdi.

"Allah'ım beni benim nazarımda minnacık kıl, pire kadar kıl, sinek kanadı kadar kıl. Ama dinimde derin kıl. Öyle ki dinime ait varidÂtım benim bütün insanlığa dağıtıldığında hepsinin cennete girmesine yetecek kadar öyle bir dÎnÎ bir mükemmeliyete, öyle bir dini donanıma ulaştır beni demektir o. Öyle bir derinliğe ulaşan, gerçekten ulaşmışsa kendisini insanların en hakiri görür." 

Kendisini yüce ve seçilmiş görenlerin durumuysa hakikat planında içler acısıdır...

"Ben şuyum, galiba. Şöyle önemli bir misyonu eda etmek üzere dest-i kudret tarafından hususi bir donanımla insanlığın elinden tutmak, onların evci kemÂlÂta çıkarmak üzere gönderilmiş bir meb'us-u hassım" mülÂhazasını taşıyan insan, basbayağı bir insandır. Bir zavallı ve sinek kanadı kadar kıymeti yoktur."

<< Önceki Haber Hocaefendi önemli hakikatleri dile getirdi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER