Baba Akarsu, oğlunun UNESCO'nun 1979'da ilan ettiği ''
Çocuk Yılı''nda doğduğunu, tüm dünyaya barış getirmesi dileğiyle de adını ''Barış'' koyduğunu söyledi.
Akarsu'nun müziğe merakı nedeniyle
küçük yaşta kendisine saz ve org aldığını, ancak evladının en çok gitar çalmayı sevdiğini anlatan Selahattin Akarsu, şunları kaydetti:
''Oğlumu en çok kumsalda arkadaşlarıyla birlikte olmak mutlu ederdi. 'Ben kumsaldan geldim' derdi. Ailesi olarak
müzik ve dizi çalışmaları nedeniyle yanında yer alamadık. Ancak, oğlum her zaman onu desteklediğimizi bilirdi. Evladıma sürekli mektuplar yazarak nasihatler verirdim. Trafik kazasında yaşamını yitirmesiyle tüm sevenleri büyük üzüntü yaşadı. Cenazesinin defnedilmesi sırasında gurur ve acıyı bir arada yaşadık. Çocuğumun küçüklüğünden itibaren nasıl yetiştiğini, neler yaptığını, ailesi ve çevresiyle ilişkileri ile ünlü olduktan sonra yaşadıklarını anlatacağım kitap hazırlayacağım. Sevenlerine, Barış'ı daha iyi anlatmayı sorumluluk olarak kabul ediyorum.
Kitapla ilgili çalışmalara kısa zamanda başlayacağım.''
Evlerinin bahçelerine Akarsu'nun ''Kalbimizde yaşıyor'' posterini asan
baba Selahattin ve anne Hatice, Akkonak köyünde taziyeleri kabul etmeye devam ettiklerini belirti.
HEYKEL İÇİN MECLİS KARAR ALDI
Amasra Belediye Başkanı Ali
Yıldırım da, ünlü
heykeltıraş Tankut Öktem'in hiçbir karşılık beklemeden hazırlayacağını bildirdiği 3 metrelik Barış Akarsu heykelinin ilçe merkezindeki
Kültür Park'a konulması konusunda Belediye
Meclisinin karar aldığını söyledi.
Yıldırım, sanatçının gitarıyla tasvir edileceği heykelin tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesi yapılarak parka törenle konuşlandırılacağını kaydetti.
Bu arada, hayranları tarafından Akarsu'nun defnedildiği günden itibaren Amasra'da tutulan taziye defterine yaklaşık 2 bin kişinin duygularını yazdığı öğrenildi.
AA