Kültür Bakanı Topçu, Çankırı'da incelemelerde bulundu

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Kasım 17 2015
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı'ya geldi.
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı'ya geldi.

Vali Vahdettin Özcan tarafından Trafik Bölge Müdürlüğü önünde karşılanan Bakan Topçu ilk olarak Çankırı Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik önünde vali yardımcıları, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, daire müdürleri ve STK temsilcileri tarafından karşılanan Bakan Topçu, Valilik 'Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra makama geçti.

Makamda Vali Özcan Çankırı tarihi, kültürü ve yaran ocakları hakkında brifing verdi.
Vali Özcan, Doruk Mevkii'de bulunan 5 No'lu telesiyej hattına Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çok büyük katkıları olduğunu, Bakan Topçu'nun da 3 milyon liralık bir yardımda bulunduğunu ifade ederek teşekkür etti. Özcan, "Emin olunuz ki o para yerinde kullanılacak ve telesiyej bu sene Çankırılıların ve kayak severlerin hizmetine sunulacak." dedi.

Hacı Murad'ı Veli Türbesi yolu ile ilgili projeleri bulunduğunu vurgulayan Vali Özcan, sıcak asfalt yapma arzusunda olduklarını dile getirerek katkı sağlamaları talebinde bulundu. Tuz Mağarası yolu ve içi çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Özcan, 2. etap projelendirmesinde ve Doruk Mevkinde bitirilen Doruk-Derbent Telesiyej hattı bölgesinde yapmayı planladıkları binalar için yardım istedi.

CUMHURİYETİN BEKÇİSİ

"Selçuklunun varisi, Osmanlının torunu, genç Cumhuriyetin bekçisi olan Çankırı'nın hak ettiği yere gelebilmesi için bugüne kadar elbette bir çok şey yapılmıştır. Bizim burada bulunma nedenimiz de bu yapılanların üzerine ne koyabiliriz, Çankırıyı daha iyi nereye getirebiliriz içindir." sözleri ile konuşmasına başlayan Bakan Topçu, talepleri aldığını, yerine getirme gayreti içinde olacağını, hem ticaret hem de turizm yönünden katkılar yapacaklarını vurguladı.

Bakan Topçu, Çankırı'nın yerel kültürünü yaşatan bir şehir olduğunu bildiklerini ifade ederek, Çankırı'nın küresel marka yapılması gereken üne sahip olduğunu, yaren kültürünün yaşatılmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir