Kulis: Berat Albayrak ve Mehmet Şimşek arasında çekişme büyüyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 18 2023
AKP kulislerinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilen Mehmet Şimşek ve eski bakan Berat Albayrak arasında bir süredir çekişme olduğu ifade ediliyor. Bunun temelinde Şimşek’in Albayrak’ı suçlayan sözleri ve dün yayımlanan kamuda tasarruf genelgesi olduğu belirtiliyor.
BOLD MEDYA
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Erdoğan’ın damadı olan eski bakan Berat Albayrak arasında bir çekişme olduğu ifade ediliyor.
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs seçimlerinin ardından geçmişte ağır sözlerle yüklendiği eski bakanlarından Mehmet Şimşek’e Hazine’yi emanet etti. Şimşek göreve gelir gelmez başlayan büyük zam furyası devam ediyor. Bu durum kamuoyunda tepkilere neden olurken, iktidara yakınlığıyla bilinen bazı gazete ve gazetecilerden de sesler yükseliyor.
Diken’den Altan Sancar’ın haberine göre, AKP kulislerinde, özellikle Albayrak’a yakınlığıyla bilinen gazete ve isimlerin Şimşek’e tepki göstermesi doğal karşılanıyor. Partililere göre, Şimşek’in ilk kabine toplantısında yaptığı sunumda geçmiş dönemdeki hataları vurgulaması ve art arda getireceği zamları da “Durum çok kötü, geçmişte yapılan hatalar büyük hasar bırakmış” diyerek anlatması ikili arasında çekişmeyi başlattı.
Albayrak ve hala bürokrasi içindeki etkin ekibi, Şimşek’in yaklaşımını ‘suçlayıcı’ olarak nitelendirmeye başladı. Bu gerilime medya da dahil oldu ve zamlar geldikçe Şimşek’e tepki gösteren tweet’ler ve haberler dolaşıma girmeye başlandı. Gerilim öyle bir noktaya ulaştı ki Albayrak ve Erdoğan’ın danışmanı Yiğit Bulut’a yakın bürokratlar, Şimşek ve ekibinin kararlarına karşı zaman zaman direnç gösterme noktasına kadar geldi.
Gerilimin geldiği son noktada Şimşek’le birlikte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın da ‘birlikte çalışmak istemediği’ öne sürülen bir ismin istifa ettiği dahi gündeme geldi. Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu Üyesi Emrah Şener’in istifa ettiği iddiası gündeme gelirken, bu, İletişim Başkanlığı tarafından yalanlandı. Bu istifa iddiasının gündeme gelmesinin arka planında da Şimşek ve Erkan’ın, Şener’le birlikte çalışmak
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







