Sefaköy'de metrobüsler çarpıştı! 1 ölü, 50 yaralı

İstanbul Küçükçekmece’ye bağlı Sefaköy’de seyir halindeki metrobüs başka bir metrobüse çarptı. Beylikdüzü yönüne ilerleyen metrobüsün karıştığı kazada 1 kişi yaşamını yitirdi, 2'si ağır 50 kişi yaralandı. İstanbul Valiliği kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. Kazaya ilişkin, 2 şoför ve 1 denetim amiri gözaltına alındı.

SHABER3.COM

İstanbul Küçükçekmece’de seyir halindeki metrobüsün başka bir metrobüse çarpması sonucu meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirdi, 2'si ağır 50 kişi yaralandı.

BirGün'de yer alan habere göre kazaya ilişkin, 2 şoför ve 1 denetim amiri gözaltına alındı.

Kaza, metrobüs hattının Sefaköy mevkisinde meydana geldi.

Beylikdüzü yönünde ilerleyen metrobüs, kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptı. Metrobüs daha sonra savrularak bariyerlere vurdu. İKİ KİŞİ METROBÜSÜN ALTINDA KALDI

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekipleri, metrobüsün altında kalan iki kişiyi çıkardı.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, metrobüs kazasında 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kazada yaralı sayısı 2'si ağır olmak üzere 50'ye yükselirken, yaralılar kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı.

Kazaya karışan metrobüslerin camlarının kırıldığı, ön ve iç kısımlarında hasar oluştuğu görüldü.

Kaza nedeniyle metrobüs yolunda iki yönde de seferler bir süre yapılamadı. SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Valiliği kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Valillikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edilmiş olup, yaralanan vatandaşlarımız çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Olayla ilgili soruşturma açılmıştır. Ölen vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."

Öte yandan İstanbul Valiliği, yeni bir açıklama daha yaparak, "Küçükçekmece'de meydana gelen metrobüs kazasında an itibarıyla 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si ağır 50 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların, kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri devam etmekte olup, tedavileri tamamlanan 7 kişi taburcu edilmiştir" ifadelerini kullandı.
İBB BAŞKANI İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, kapsamlı soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

İmamoğlu, "Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında 1 hemşehrimizin yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duydum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. Kazayla ilgili başlattığımız kapsamlı soruşturma devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"HER ŞEY BİR ANDA OLDU"

Kaza yapan metrobüste bulunan bir yolcu, “Metrobüste orta yerdeydim nasıl oldu bilmiyorum. Bir anda oldu.” dedi.

Bir başka yolcu ise, “Orta kapıda sağdaydım ben. Metrobüs çok kalabalıktı. Bizim metrobüs şeridinde gidiyordu. Diğeri yol çalışmasından dolayı içeri girerken bir çarpışma oldu.” diye konuştu.

YOLCULAR YÜRÜYEREK DURAKLARA ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR

Bu arada kazada yara almadan kurtulan yolcular, metrobüs yolunda yürüyerek duraklara ulaşmaya çalışıyor.
<< Önceki Haber Sefaköy'de metrobüsler çarpıştı! 1 ölü, 50 yaralı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER