Küçükçekmece saldırısıyla ilgili 17 kişi gözaltında
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 11 2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "57 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda 17 şahıs gözaltına alındı. Bununla beraber 3 ruhsatsız silah ele geçirildi ve operasyonlarımız devam ediyor." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasındaki silahlı saldırıya ilişkin, "57 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda 17 şahıs gözaltına alındı. Bununla beraber 3 ruhsatsız silah ele geçirildi ve operasyonlarımız devam ediyor." dedi.
Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesinde yaptığı açıklamada, Küçükçekmece'de dün meydana gelen silahlı saldırıda bir vatandaşın ağır yaralandığını hatırlattı.
Saldırıdan hemen sonra emniyet birimlerinin geniş çaplı tahkikat başlattığını ve operasyon düzenlediğini aktaran Yerlikaya, "Bu ana kadar 57 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda 17 şahıs gözaltına alındı. Bununla beraber 3 ruhsatsız silah ele geçirildi ve operasyonlarımız devam ediyor." diye konuştu.
Bakan Yerlikaya, diğer seçimlerde olduğu gibi 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin de huzur ve güven içinde gerçekleşmesi için İçişleri Bakanlığı olarak gerekli tüm tedbirleri hassasiyetle aldıklarını ve almaya da devam ettiklerini kaydetti.
Yerlikaya, "Biz şehir eşkıyaları, organize suç örgütleri, halkımızın huzurunu kaçırmaya çalışanlarla milletimizin canına ve malına kasteden suç odaklarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Halkımızın huzurunu bozanlara asla ama asla müsaade etmeyeceğiz. Milletimizin huzurunu bozanların huzurunu bozmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da silahlı saldırı sonucu başından ağır yaralanan vatandaşın, acil müdahale sonrası beyin ameliyatına alındığını, ameliyatın ardından yoğun bakımda tutulduğunu aktardı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Gizli tanık skandalı: 7'si duruşmaya çağrılmadı, 6'sının ifadesi iddianamede yok2.Yoksullar için kırmızı alarm: Kritik seviyeye ulaştı...3.Transatlantik’te Ukrayna çatlağı derinleşiyor4.Odesa bölgesindeki stratejik köprü vuruldu5.Dijital Çağda Nefret Söylemi Uluslararası Konferansı bugün Gent’te düzenleniyor
6.Hatay'da korkutan deprem!7.Suriyeli mülteci Ahmed, Avustralya'da kahraman oldu8.Türkiye için utanç davası: Gazeteci Hidayet Karaca cezaevinde 12'inci yılına girdi9.İmralı heyeti, Adalet Bakanlığı ve AKP'den randevu talep etti10.Furkan Torlak hakkında karanlık iddialar: Özel bilgilere ulaşabiliyor, hakime talimat veriyor...

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN








