Kopya çekildiği iddiaları ile ilgili yürütülen 2010 KPSS soruşturmasında, aynı sigortacıdan poliçe yaptırmak, Uşak’ta mola veren otogarda telefonun sinyal vermesi suç delili gösterildi.
Soruşturmada gözaltına alınan A.A’ya Uşak Otogarı’nda başka bir şüpheli ile telefonunun sinyal verdiği bunun da kopya çektiğinin delili olduğu iddiası soruldu.
‘BAŞARILI SONUÇLAR ALDIM’
A.A, bu gerekçeye şu yanıtı verdi: “Ben sınavlarda başarılı sonuçlar alıyorum. İptal edilen 2010 sınavında 97, sonraki sınavda ise 96 puan aldım. Kopya iddiasını reddediyorum. Kütahya’da ikamet ediyorum. Yol güzergahında Uşak’ta mola vermiş olabilirim. Bu nedenle baz istasyona sinyal vermiş olabilir.”
BİLİRKİŞİ RAPORU DOĞRULADI
Kopya iddiasını tamamen çürütmesine ve hakkında somut bir delil olmamasına rağmen savcı A.A. tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Daha sonra A.A, sulh ceza hakimi tarafından karakola imza şartıyla serbest bırakıldı.
A.A’nın avukatı sulh ceza hakimine verdiği savunmada, müvekkilinin girdiği tüm sınavlarda başarılı olduğunu, birbirine yakın sonuçlar aldığını belirtti. Bilirkişi raporunun da kendilerini doğruladığını belirten avukatı, müvekkilinin devlet memuru olduğunu da hatırlattı.
HAYALİ ÖRGÜT ÇABASI
Ankara Savcısı Yücel Erkman’ın yürüttü KPSS soruşturmasında, sahte olduğu belirtilen dijital delillerle ilgili şüpheler dile getirilirken, cep telefonu HTS kayıtları ile baz istasyonu sinyal bilgileri üzerinden hayali bir örgüt kurma çabası da gündeme gelmişti. 2010 KPSS’ye girip 110 ve üzeri net yapan ve yüz binlerce adaydan herhangi biriyle telefonu aynı bölgede sinyal veren kişiler kopya şüphelisi yapıldı.
32 KİŞİ TUTUKLU
Soruşturmada gözaltına alınan mali müşavirin, müşterilerine soruları sızdırdığı iddiasıyla elleri kelepçeli şekilde günlerce gözaltında tutulduğu daha önce basına yansımıştı. 110 ve üzeri net yapan 3227 adayın şüpheli olduğu soruşturmada 32 kişi kopya çektiği iddiasıyla cezaevinde tutuklu bulunuyor. BUGÜN GAZETESİ