Kosova ordusunun kurulması dolayısıyla tören düzenlendi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Aralık 15 2018
Kosova Güvenlik Gücü'nün (FSK) kalıcı orduya dönüştürülmesini öngören yasa tasarılarının Kosova Parlamentosu'ndda kabul edilmesinin ardından başkent Priştine'de devlet töreni düzenlendi.

FSK Bakanlığı'nda düzenlenen törene cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, meclis başkanı Kadri Veseli, başbakan Ramush Haradinaj, bakanlar, milletvekilleri, FSK mensupları ile çok sayıda davetli katıldı.
Kosova milli marşının okunmasının ardından cumhurbaşkanı ve FSK'nın başkomutanı sıfatıyla Thaçi konuşma yaptı.
Ordunun temelini Kosova Kurtuluş Ordusu'nun (UÇK) yaptığı savaşın oluşturduğuna işaret eden Thaçi, bugün yıllar önce başlatılan bir sürecin tamamlandığını söyledi.
'KOSOVA ORDUSU, GÜVENLİK VE İSTİKRARIN UNUSURU HALİNE GELECEK'
Dar parti çıkarları yerine ülkenin çıkarlarını gözeterek Kosova için oy veren tüm milletvekillerine teşekkür eden Thaçi, FSK'nin dönüşümünün NATO ve dünyadaki ortaklarıyla iş birliği ve koordinasyon içerisinde gerçekleşeceğini vurguladı.
Thaçi, "FSK, din ve etnik köken ayrımı yapmaksızın tüm Kosova vatandaşlarına hizmet edecek, Kosova, bölge ile ötesinde güvenlik ve istikrarın unsuru haline gelecek çok etnikli bir güç olarak kalacaktır" diye konuştu.
'KOSOVA ORDUSUNUN ÜNİFORMASI, TÜM KOSOVALILAR'IN ONUR VE GURUR ÜNİFORMASI OLACAKTIR'
Meclis Başkanı Veseli de bugün Kosova halkının tarihinin büyük bir gününe, Kosova ordusunun doğum gününe şahit olduklarını kaydetti.
Varlığı boyunca kimseye saldırmayan, sadece adalet için savaşan bir milletin üyeleri olduklarını belirten Veseli, "Misyonuyla, hedefiyle, değeriyle ve içerdikleriyle Kosova ordusu ülkemizin Avrupa-Atlantik vizyonunu, Kosova Cumhuriyeti'nin anayasal demokratik düzenini yansıtacaktır. Kosova ordusunun üniforması Kosovalı Arnavut, Sırp, Türk, Boşnak, Karadağlı, Roman, Aşkali ve Mısırlıların onur ve gurur üniforması olacaktır" şeklinde konuştu.
Başbakan Haradinaj
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış2.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'7.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!8.Konya hazır mı?9.Mahkeme karar verdi: AKP’li eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık hakkında tahliye!10.Türkiye 'adaletsizlik rekoru' kırdı, AİHM tescil etti: 2 bin 420 kişi için daha hak ihlali kararı

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...


