Kosova’da Türk öğretmenleri yasadışı şekilde Türkiye’ye teslim eden bürokratlar hakim karşısına çıktı

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Cuma, Şubat 11 2022
Mehmet Akif Kolejinde görev yapan 5 Türk öğretmen ve bir doktorun Kosova’dan 2018’de yasadışı şekilde kaçırılarak Türkiye’ye gönderilmesinde rol oynayan kamu görevlilerinin yargılanmasına başlandı. Priştine mahkemesi, kamu görevlileriyle ilgili iddianameyi kabul etti. Dönemin istihbarat başkanı ve iki emniyet personelinin 5 yıl hapsi isteniyor.
NECDET ÇELİK -BOLD MEDYA 
2018 yılı mart ayında Mehmet Akif Koleji’nde çalışan 5 öğretmen ile bir doktorun Kosova’dan zorla gönderilmesi sonrasında, dönemin Başbakanı Ramuş Haradinaj’ın talimatıyla açılan soruşturma, iddianameye dönüştü. Mağdur öğretmenlerin eşlerinin yaptığı suç duyurusu aynı iddianameye eklendi.

Özel yetkili savcı, üç kamu görevlisi hakkında hazırladığı iddianameyi dün Priştine mahkemesine sundu. Duruşmalı yapılan celsede, mahkeme heyeti, sanık avukatlarının itirazlarını dinledikten sonra iddianamenin kabulüne karar verdi.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK VE ÖZGÜRLÜKTEN YOKSUN BIRAKMAKLA SUÇLANIYORLAR
Çarşamba günü itibariyle davaya dönüşen dosyada, dönemin istihbarat başkanı Driton Gashi ile Vatandaşlık ve İltica Dairesi Başkanı Valon Krasniçi görevi kötüye kullanmakla suçlanıyor. Yabancılar Şubesi Başkanı Rahman Süleymani’ye ise görevi kötüye kullanmanın yanı sıra ‘yasa dışı yollarla kişiyi özgürlükten yoksun bırakma’ suçlaması yöneltildi.


AVUKATI: HUKUKUN ÇİĞNENDİĞINI GÖSTEREN SAYISIZ DELİL VAR
Mağdur ailelerin avukatı Leutrim Syla, yargılamayı Bold Medya’ya değerlendirdi. İddianamenin kabul edilmesini önemli bulan Syla, ‘’Biz öğretmenlerin Kosova güvenliği için tehdit oluşturmadığını, onların iade edildiğini iddia ediyoruz. Dosyaya, hukukun çiğnendiğini gösteren sayısız delil koyduk. Hukuka güveniyoruz.” dedi. Yasalara göre, bu suçu işleyenlerin 5 yıla kadar hapis cezası aldığını kaydeden Syla, mağdur ailelerin ayrıca taz

Bu haberler de ilginizi çekebilir