Korona hastası '5 hastanede de yer bulunamadığı için' hayatını kaybetti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 27 2020
Koronavirüse yakalanan ve sağlık durumu ağırlaşan Şeref Yıldız, 5 kentteki hastanelerde ‘boş yer yok’ denilerek kabul edilmediği için yaşamını yitirdi.
Diyarbakır'da Coronavirus (Covid-19) vakalarındaki artış nedeniyle pandemi hastaneleri dolarken, hastanelerin yatışı yapılması gereken birçok kişiyi geri çevirdikleri belirtiliyor. Testi pozitif çıkan ve kaldırıldığı özel bir hastanede sağlık durumu ağırlaşan Şeref Yıldız adlı yurttaşın, entübe odasında solunum destek cihazına bağlanması için kentteki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi’nin arandığı ifade edildi. Başvurular yapılmasına rağmen doluluk oranı gerekçe gösterilerek Yıldız’ın tedavi altına alınmadığı kaydedildi. Yıldız’ın yakınları ve milletvekillerin, Diyarbakır başta olmak üzere Mardin, Batman, Elazığ ve Urfa gibi kentlerde bulunan tüm hastaneleri aradığı, fakat kendilerine "Yoğun bakım üniteleri dolu, boş yer yok" diye yanıtlar verildiği öğrenildi. Girişimlerin sonuç vermemesi üzerine Şeref Yıldız, bulunduğu özel hastanede dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.
HDP'Lİ UCA: HASTAMIZI KAYBETTİK
Konuya dair HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, yaşananlara sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Uca, şu paylaşımda bulundu: "Diyarbakır’da Kovid-19 pozitif çıkan Koah hastası bir vatandaşın durumu gittikçe ağırlaşıyor. Yoğun bakım ünitelerimizde yeterince yer var diyorsunuz ama hasta, saatlerdir yoğun bakıma sevk edilmesine rağmen, yeterli yatak yok diye yoğun bakıma alınmadı. @drfahrettinkoca
Dün geceden beri, tüm çabalara rağmen yoğun bakımda yer bulamadığımız hastamızı ne yazık ki kaybettik. Bunun sorumluları, bu süreci kötü yönetip, bunu halktan gizleyenlerdir. İnsanlar göz göre göre ölüyorlar. Siz daha neyi, kimden saklıyorsunuz?@drfahrettinkoca"
'NEFES ALAMIYORUM'
Mezopotamya Ajansı'na konuşan Yıldız'ın eşinin kardeşi Ruken Koyun, yaşamını yitiren Yıldız'ın
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







