Korkmuyoruz, susmuyoruz...

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Çarşamba, Eylül 4 2019
İçişleri Bakanlığı'nın keyfi kararıyla Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının azledilmesi ve yerlerine kayyım atanmasına karşı başlatılan protestolan 17'nci gününde.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarını görevden azletmesine yönelik protestolar devam ediyor. 

Bugün Diyarbakır'da "Siyasi darbeye hayır" sloganlarıyla başlayan oturma eylemine Hakların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve vatandaşların yanı sıra HDP Ergani, Dicle, Çermik, Çüngüş, Eğil ilçe örgütleri destek verdi. 

GÜN GELECEK, DEVRAN DÖNECEK...

Eyleme Barış Akademisyenleri'nden Şebnem Korur Fincancı, Eşber Yağmurdereli, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve 78’ler Derneği de katıldı. Akademisyenler “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganıyla karşılandı. 

“Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” pankartı açarak yürüyen HDP’li kadınlar, “Kî diz e qayyım diz e”, “Eşbaşkanlık mor çizgimizdir”, “Siyasi darbeye hayır” dövizleri açarak, nöbete katıldı. 

Lise Caddesi’ne geçen ve nöbette yerini alan kadınların açtığı “Kî diz e qayyum diz e” (Hırsız kim, kayyım) yazılı dövize polis izin vermedi ve dövizin toplatılmasını istedi. 

"BEDELİ ÖDENMİŞ ÖZGÜRLÜĞÜ İSTİYORUZ"

"Ancak bedeli ödenen özgürlükler sahiplenilir, biz bedelini ödediğimiz bir özgürlüğü istiyoruz." diyen yazar Eşber Yağmurdereli, kayyım atamalarının Türkiye’de demokrasinin olmadığı ve hukukun işlemediğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.
 
İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, demokrasiye vurulan bir darbeyi savuşturmak için geldiklerini söyledi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir