Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu
sportif özel yetenek sınavına katılan
adaylar, dereceye girebilmek için ter döktü. Önceki yıllarda stadyumda açık havada yapılan sınav, bu yıl ilk kez klimalı spor salonunda gerçekleştirildi. SAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu'ndaki yetenek sınavına bin 100'ü erkek, 342'si kız toplam bin 442 aday katıldı.
Sınavda, kızlar 20 metre uzunluğundaki parkuru 61 kez, erkekler ise 94 kez koştu. Sıvavın klimalı salonda yapılmasına rağmen bazı öğrenciler baygınlık geçirdi. Fenalaşan öğrencilere
sağlık ekipleri müdahale etti. Sınavı başarıyla tamamlayan öğrenciler sevinçlerini arkadaşlarıyla paylaşırken, başarılı olamayan öğrenciler ise yere yığılarak ağladı.
SAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr.
Ertuğrul Gelen, adayların dayanıklılık ve koordinasyon etaplarından oluşan sınavda ter döktüğünü söyledi. Sınavın üç aşamadan oluştuğunu kaydeden Gelen, "Birinci etap dayanıklılık diye tabir ettiğimiz etap. Halk arasında müzikli
koşu olarak anılıyor. Adaylar 20 metrelik parkurda sinyal sesine göre koşuyorlar. Bayan adaylarımız 61, erkek adaylarımızın ise 94 kere koşmaları gerekiyor. Bundan sonra koordinasyon parkurumuz başlıyor." dedi.
Bu yıl farklı bir
uygulamaya geçerek adayları klimalı salonda koşturduklarını anlatan Gelen, şunları söyledi: "Bu yıl farklı bir uygulamaya geçelim istedik. Çünkü dayanıklılık statta ölçülüyordu. Lojistik
destek açısından sıkıntı yaşıyorduk. Öğrencilerimiz de sıcak havada bayılıyordu ve özel yetenek sınavı 'bayıltan sınav' olarak anılıyordu. Bu yıl öğrencilerimizi klima altında koşturuyoruz. Bu yıl öğrencilerimiz için güzel bir uygulama yaptığımızı düşünüyoruz.Sınav gayet şeffaf bir şekilde yapılıyor. Geçen yıl ilk defa internetten yayın uygulamasına başladık ve bu yıl da devam ettiriyoruz.
Klimalı salonda yaptığımız özel yetenek sınavını internetten canlı olarak yayınlıyoruz. Adaylarımızın yakınları dünyanın herhangi bir yerinden adayları internetten izleyebilecek. Sınavlarımızın bütün aşamalarını internetten yayınlıyoruz. Daha şeffaf olmayı yeğledik. Sınavımızı 8 kamerayla yürütüyoruz. Böylelikle olası itirazları anında değerlendiriyoruz. Bu teknolojiyi kullanan tek üniversiteyiz." (CİHAN)