Kızgınlar AKP’yi sildi, Erdoğan’a karşı en güçlü aday Mansur Yavaş
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Şubat 21 2022
Türkiye Raporu’nun şubat ayı araştırmasına göre, AKP yüzde 25.6 oy oranıyla hala birinci parti. Fakat araştırmaya göre, kızgın AKP seçmeni alternatif göremezse evde oturmayı tercih edecek, oy kullanmayacak. Araştırmada Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a karşı en çok desteği ise Mansur Yavaş aldı.
Türkiye Raporu’nun Türkiye çapında 1500 kişi ile yaptığı araştırma sonuçları açıklandı. Şubat ayının ilk haftasında yapılan çalışmada, ankete katılanlara, “Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz” diye soruldu.
Kararsızlar dağıtılmadan partilerin oyu şöyle oldu:
AKP yüzde 25.6
CHP yüzde 22
İYİ Parti yüzde 10.3
HDP yüzde 9.8
MHP yüzde 6.5
DEVA Partisi yüzde 1.6
Diğer yüzde 0.8
Gelecek Partisi yüzde 0.6
Saadet Partisi yüzde 0.4.
“Oy kullanmam” diyenlerin oranı ise yüzde 12.4,
“Kararsızım” diyenlerin oranı da yüzde 10 olarak belirlendi.
“AKP SEÇMENİ KIZGIN”
Araştırmaya göre ittifakların başa baş durumu devam etti.
Muhalefetin desteği yüzde 59 olurken, iktidarın desteği yüzde 41 seviyesinde oldu.
Protesto oylarının yüksekliğine dikkat çeken Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, “Araştırmalarımızda ilk kez oy kullanmayacağını ifade edenlerin oranı kararsızların oranını geçti” dedi.
Selçuki, “Oy vermeyeceğini söyleyenlerin önemli bir kısmını AKP seçmeni oluşturuyor. 2011-2018 arası seçimlere baktığımızda, AKP’nin en kuvvetli olduğu yerlerde oyu düştüğünde o yerlerde katılımın da düştüğünü görüyoruz. Kızgın AKP seçmeni alternatif göremezse evde oturmayı tercih ediyor. Eğer böyle devam ederse 2023 seçimlerinde AKP’nin en büyük sorunu seçmenini evden çıkartmak olacak.” dedi.
MANSUR YAVAŞ YÜZDE 50’Yİ AŞTI
Araştırmaya katılanlara, “Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa kime oy verirsiniz?” diye de soruldu.
Muhalefetin dört muhtemel cumhurbaşkanı adayı üzerinden ikinci tur senaryoları da incelendi.
Anket
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!5.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var
6.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!7.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!8.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







