'Kim'in sağ kolu Kuzey Kore-ABD zirvesi için Washington'a gidecek'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mayıs 29 2018
Kuzey Kore'nin ABD Başkanı Trump ve Kuzey Kore lideri Kim arasında Singapur'da yapılması planlanan zirve için ABD ve Singapur'a üst düzey diplomatlarını gönderdiği belirtiliyor. Haberlerin doğrulanması halinde Kuzey Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yong Chol 18 yıl sonra ABD'ye giden en üst düzey Kuzey Koreli yetkili olacak.

Güney Kore resmi haber ajansı Yonhap'ın adını vermediği bir kaynağa dayandırdığı habere göre, ABD ve Kuzey Kore arasında yapılıp yapılmayacağı belirsizliğini koruyan tarihi zirve konusunda diplomatik çalışmalar devam ediyor.
Yonhap'ın aktardığına göre, Kuzey Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı ve Kuzey Kore lideri Kim'in sağ kolu Kim Yong Chol, Pekin'de Çinli yetkililerle temasları sonrası yarın ABD'ye uçacak.
Japon NHK relevizyonunun haberine göre Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un fiili özel kalemi Kim Chang Son da pazartesi gecesi Pekin'den Singapur'a gitti.
Beyaz Saray ise aynı sırada Kuzey Koreli diplomatlarla buluşmak üzere 'ön çalışma ekibini' Singapur'a gönderdiğini duyurdu.
NHK'ya göre aralarında Beyaz Saray'ın operasyonlardan sorumlu özel kalem yardımcısı Joe Hagin'in de olduğu ABD'li hükümet yetkilileri dün Japonya'daki ABD hava üssünden Singapur'a doğru yola çıktı.
Kuzey Kore lideri Kim ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki tarihi zirve için 12 Haziran tarihi kararlaştırılmış ancak Trump geçen hafta zirvenin iptal edildiğini söylemişti.
Ancak son haberlere göre zirve için çalışmalar sürüyor. Trump iptal açıklamasından bir gün sonra konuyu tekrar düşündüğünü belirtmiş ve iki ülkeden diplomatlar zirvenin ayrıntıları konusunda görüşmeye başlamıştı.
Kuzey Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yong Chol'ün ABD'ye yapacağı belirtilen ziyareti doğrulanırsa bu Kuzey Kore'den ABD'ye 18 yıl sonra yapılan en üst düzeyli ziyaret olacak.
Bundan önceki en üst düzeyli ziyaret 2000 yılında dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'la görüşen Mareşal Jo Myong Rok arasında gerçekleşmişti.
Daha önce Kuzey Kore askeri istihbaratını
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!
6.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var7.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!8.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Bu kez İzmit'e İHA düştü.

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine...

Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yeri...

Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: ...

Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasy...

Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında kara...


