Kim'in kız kardeşi ABD'ye sert çıktı: Diplomasi yeniden başlamayacak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Haziran 22 2021
Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, ABD Ulusal Güvenlik danışmanı Jake Sullivan'ın Kuzey Kore'nin hem diyalog hem de yüzleşmeye dair son açıklamasını "ilginç bir sinyal" olarak nitelendirmesinin ardından açıklama yaptı. Kim Yo Jong, ABD'nin müzakere beklentilerinin "onları daha büyük bir hayal kırıklığına uğratacağını" söylerken, ABD ile diplomasinin yeniden başlaması beklentilerini reddetti.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un sert açıklamalarıyla tanınan kız kardeşi Kim Yo Jong, Kuzey Kore - ABD ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.
Geçtiğimiz gün ABD Ulusal Güvenlik danışmanı Jake Sullivan'ın Kuzey Kore'nin hem diyalog hem de yüzleşmeye dair son açıklamasını "ilginç bir sinyal" olarak nitelendirmesinin ardından Kim Yo Jong açıklama yaptı.
Kız kardeş Kim Yo Jong, ABD'nin müzakere beklentilerinin "onları daha büyük bir hayal kırıklığına uğratacağını" söylerken, ABD ile diplomasinin yeniden başlaması beklentilerini reddetti.
‘ABD DURUMU KENDİSİ İÇİN BİR TESELLİ ARAYACAK ŞEKİLDE YORUMLAYABİLİR’
Kore Merkez Haber Ajansı'na göre Kim Yo Jong, "Bir Kore atasözü der ki, 'Bir rüyada en önemli şey ona sahip olmak değil onu okumaktır.' Bu bağlamda ABD durumu kendisi için bir teselli arayacak şekilde yorumlayabilir" diye konuştu.
Kim Yo Jong, “Yanlış yola sürüklenmelerine neden olan beklentileri, onları daha büyük bir hayal kırıklığına sürükleyecektir” dedi.
Kızkardeş Kim Yo Jong’un açıklaması, ABD'nin Kuzey Kore işlerinden sorumlu en büyük elçisi Sung Kim'in Güney Kore'yi ziyaret etmesi üzerine geldi.
WASHİNGTON VE SEUL, KORE YARIMADASI ÜZERİNE ANLAŞTI
Salı günü erken saatlerde Sung Kim, Güney Kore Birleşme Bakanı Lee In-young ile yaptığı görüşmede Washington ve Seul'ün diplomasi yoluyla Kore Yarımadası'nın tamamen nükleer silahlardan arındırılması taahhüdü üzerinde anlaştıklarını söylemişti.
Lee In-young, Kuzey Kore'nin erken bir tarihte müzakerelere dönmesini umduğunu söylemişti.
ABD'nin Kuzey Kore işlerinden sorumlu en büyük elçisi Sung K
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!5.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var
6.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!7.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!8.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







