Kılıçdaroğlu'ndan kendini suçlayan Akşener'e ilk cevap!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 28 2023
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na İYİ Parti lideri Meral Akşener’in kendisine yönelik isim vermeden yaptığı suçlamalar soruldu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in kendisine yönelik isim vermeden yaptığı suçlamalara cevap vermedi. Kılıçdaroğlu, “Akşener’in sözlerinin yorumuna dayalı soruları yanıtlarsam Sayın Akşener’e saygısızlık, nezaketsizlik yapmış olurum” demekle yetindi. 2019’un ittifak üyeleri ve seçmenlerinin ortak başarısı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Yapılan araştırmalar 2024 yerel seçimlerinde aday olmaları halinde başkanların 2019’da aldıklarından daha fazla oy alacaklarını gösteriyor. Çünkü çalmadılar, çırpmadılar. Kimseyi ötekileştirmediler” dedi.
Akşener’in eleştirileri için şimdiye kadar sessizliğini koruyan Kılıçdaroğlu tavrını değiştirmedi. Cumhuriyet'in sorularına cevap veren CHP lideri, önümüzdeki yerel seçimlerde yeni bir başarı hikâyesine odaklı yanıtlar vermeyi tercih etti. Kılıçdaroğlu’nun eski ittifak ortağı İYİ Parti lideri Akşener’in eleştirilerine ilişkin tek söylediği “Akşener’in sözlerinin yorumuna dayalı soruları cevaplayıp kendisine nezaketsizlik yapmak istemem” oldu.
"Yerel seçimlerde ittifak kapısını tam kapatmasa da tümüyle açtığı da söylenemez. Yerel seçimlerde Akşener’in koyduğu çekinceler üzerinden konuyu ele alırsak geçen seçimde alınan iller yeniden muhalefetin olur mu" sorusuna Kılıçdaroğlu "Sayın Akşener’in sözlerinin yorumuna dayalı soruları yanıtlarsam Sayın Akşener’e saygısızlık yapmış olurum, nezaketsizlik yapmış olurum. Sorunuzun diğer bölümü ise 2019 seçimlerindeki başarının tekrarına ilişkin..." şeklinde cevap verdi.
‘İTTİFAK KURAN HERKESİN BAŞARISI’
Yerel seçimler için yine ittifak sinyali veren CHP lideri "2024 seçimlerine de aynı yaklaşımla gireceğiz. Bakın, 2019 yerel seçimlerinde büyükşehirden belde belediyesine kadar kazanan neredeyse tüm adaylarımız desteklerini artırmış görünüyor. Yapılan araştırmalar, 2024 seçimlerinde aday olmaları halinde 2019’da aldıkl
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!
6.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi7.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı8.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı9.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?10.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







