Kılıçdaroğlu'na sürpriz destek: Bilal Erdoğan bu işe ne diyecek?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 4 2023
Kartal İmam Hatip Lisesi mezunlarından genç bir grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hitaben açık bir mektup yazdı ve desteklerini açıkladı.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da mezun olduğu Kartal İmam Hatip Lisesi'nin bazı mezunları; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hitaben bir açık mektup yazdı.
ANKA'nın aktardığı habere göre, mektubun başında "Kemal Kılıçdaroğlu'na Açık Mektup" adıyla yayınlanan mektubu desteklemek ve imzalamak isteyen, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezun ve mensupları bu formu doldurmak yoluyla desteklerini iletebilirler" ifadeleri kullanıldı. Mezunlar, mektuplarında; Cumhurbaşkanı adaylığı yarışında destek vereceklerini belirtti.
20-25 genç mezun, Kılıçdaroğlu’na mektuplarında: “Bugün, Türkiye’deki tüm İslamcı-Mütedeyyin kesimlerin varlıklarını AK Parti ve Erdoğan’a borçlu olduklarına dair mesnetsiz bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Oysa Türkiye’de ne İslamcı hareket ne de bunun resmi-kurumsal karşılığı olarak nitelendirilebilecek İmam-Hatipler, Erdoğan ve AK Parti ile var olmuştur. İmam Hatipleri rejimlerinin arka bahçesi, kendi hukuksuz ve kural tanımayan iktidar ağlarının bir parçası olarak görmek isteyen ve bu sebeple bizlere musallat olan bu iktidar hiziplerine hiçbir minnet borcumuz yoktur" dedi.
'KARTAL'IN TAM ORTASINDAN SESLENİYORUZ'
Mektupta şu ifadeler yer aldı: "Demokrasi; kerameti vatandaşlığından menkul her ferdin, yetkisi olmasa dahi, ülkenin istikbaline yönelik tasavvurlarına dayanarak devlet idaresine müdahil olduğu ve üstüne vazife aldığı bir rejimdir. Hal böyleyken, biz, şimdi üniversite öğrencisi olan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi (Kartal) mezunu ve mensuplarından oluşan bir grup genç; seçim sath-ı mailine girdiğimiz bu süreçte inisiyatif alıp ülkemizin mevcut durumu karşısında geliştirdiğimiz tavrı, bir açık mektup olarak başta sizinle ve bu vesileyle Türkiye kamuoyuyla paylaşmak istedik. Bunu, toplumsal diyalog ve karşılıklı anlayışın gelişmesine yönelik bir vatandaşlık vazifesi olarak g
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!
6.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var7.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!8.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Bu kez İzmit'e İHA düştü.

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine...

Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yeri...

Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: ...

Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasy...

Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında kara...


