Kılıçdaroğlu mafya tehditlerine cevap verdi: Önemsemiyorum, hiç geri adım atamadım

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Mart 13 2023
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik mafya tehditiyle ilgili olarak "Olur, böyle şeyler; önemsemiyorum. Ben terör örgütleri tarafından öldürülmek ve kimi güçler tarafından linç edilmek istenen bir siyasetçiyim. Ne yaşamış olursam olayım, bir adım geri adım atmadım" dedi.
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemde yer alan konulara ilişkin olarak T24 yazarı Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı. 

CHP lideri, ilk olarak eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir tarafından dile getirilen 'mafya tehditi' için "Olur, böyle şeyler; önemsemiyorum. Ben terör örgütleri tarafından öldürülmek ve kimi güçler tarafından linç edilmek istenen bir siyasetçiyim. Ne yaşamış olursam olayım, bir adım geri adım atmadım" ifadesini kullandı; kimsenin endişe etmemesi gerektiğini söyledi. 

'AMEDSPOR'UN İSMİNİ YENİ Mİ DUYMUŞLAR'
Bursaspor - Amedspor maçı sırasında yaşananlar ve akabinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'milli duruş' diyerek ırkçı saldırılara sahip çıkmasına değinen Kılıçdaroğlu, "Bırakın Allah aşkına; yıllar önce Türkiye Futbol Federasyonu onayladı bu ismi. Yaklaşık 10 yıldır, mücadele ettiği kümelerde yüzlerce maç oynamış, Türkiye'nin dört bir yanına deplasmana gitmiş; Türkiye'nin dört bir yanından Diyarbakır'a gelmiş takımlara ev sahipliği yapmış, Amedspor. Amedspor'un isminin Amedspor olduğunu yeni mi duymuşlar" diye konuştu. 

'HDP'NİN DEĞERLİ EŞ GENEL BAŞKANLARI' VURGUSU
Kılıçdaroğlu, HDP'yle ne zaman görüşeceğine ilişkin soruya da şu yanıtı verdi: "HDP'nin değerli eş genel başkanlarıyla görüşeceğim. Arkadaşlarım planlamayı yapıyorlar."

Sabuncu'nun yönelttiği sorular ve ana muhalefet partisi liderinin bunlara verdiği yanıtlar şöyle: 

- Bir süre önce yaptığınız konuşmada 'devlette paradigma değişikliğine ihtiyaç duyulduğuna' değinmiştiniz. Şimdi Milet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayısınız. Eğer kazanırsanız devletin yeni değerler dizisinde neoliberal politikaları terk eden sosyal bir devlet, krizin faturasını emek kesimi

Bu haberler de ilginizi çekebilir