Kılıçdaroğlu Gelecek Partili ve AKP'li isimlerle de gizlice görüşmüş
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 27 2023
DEVA Partisi'nin ilçe başkanlarıyla gizlice görüşen CHP Genel Başkanı Kılıdaçdaroğlu'nun aynı gün Gelecek Partili ve AKP'li isimlerle de görüştüğü öne sürüldü.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul’da DEVA Partisi’nin bazı ilçe başkanlarıyla gizlice görüştüğü ortaya çıkmış ve bu isimlere CHP'de kadro teklif edildiği ileri sürülmüştü. Bazı ilçe başkanlarının CHP’ye katılması karşılığında DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman’a belediye başkanlığı verileceği iddia edilmişti.
Görüşmelerin ardından DEVA Partisi'nin Esenyurt, Zeytinburnu, Sancaktepe, Bahçelievler, Esenler, Sultanbeyli, Fatih, Sultangazi, Küçükçekmece, Bağcılar, Esenyurt, Beylikdüzü ve Silivri ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, partilerinden istifa ettiklerini açıklamıştı.
Gelecek Partili ve AKP'li isimlerle de görüştü
Edinilen bilgiye göre aynı gün başka toplantılar yapan Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi ve AKP’liler ile de görüştü. Toplantı taleplerinin, Kılıçdaroğlu'na diğer siyasi partilerden geldiği belirtildi. Görüşmelerde yerel seçim sürecinin konuşulduğu öğrenildi.
Cumhuriyet'ten Nagihan Yılkın'ın haberine göre; görüşmelere katılan eski CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “CHP önemli bir parti olduğu için DEVA Partili, Gelecek Partili, İyi Partili ve AKP’li birçok isim bu markanın çevresinde saf almak istiyor” bilgisini verdi.
'Partilerinden kopuşu uzun süre önce olmuş'
Gizli görüşme ve belediye başkanlığı verilecek iddialarına yanıt veren Tekin, “Bunlar çok çirkin, haysiyetsiz iftiralar. O kadar kişinin katıldığı bir görüşme gizli olmaz. Arkadaşlarımızın duygusal olarak partilerinden kopuşu uzun süre önce olmuş" dedi.
'Kimsenin kimseye bir tuzak kurduğu yok'
Cumhuriyetin 100’üncü yılında kurultayın ardından "farklı partilerden CHP’ye yüzbinin üzerinde kişinin akın edeceğini" iddia eden Tekin şunları söyledi:
“Bütün tartışmalara
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







