Kılıçdaroğlu: CHP'li belediyeler yardımları kesecek diyordu, şimdi kendisi yasaklıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Nisan 19 2020
CHP'li belediye başkanlarının koronavirüs salgını nedeniyle yaptıkları yardımların bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yasaklandığını söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Seçimlerden önce de sürekli 'CHP'li adayları seçerseniz, yoksul vatandaşlara yardımı kesecekler' diyordu. Bu sözleri CHP'li başkanlar yerle bir, tuzla-buz etti" dedi.
Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bağış kampanyası başlatan belediye başkanları hakkında açılan soruşturmalara ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
Büyükşehir Belediye Başkanlarımız Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun açtıkları, daha sonra diğer illerimize yayılan yardım kampanyaları için belediye başkanları hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açılmasının yasal dayanağı yok. Çünkü, ilgili kanunlara belediyelerin bağış kabul etme hakkı bulunuyor. Ne zaman ki CHP'li belediyeler Kovid-19 salgını nedeniyle alınan önlemlerden ekonomik olarak etkilenen vatandaşlarımıza ulaşmaya başlardılar, yoksul vatandaşlarımıza ulaşmaya başladılar, hemen siyasi iktidar yasak getirdi. Üstelik bu yasak bizzat bu yasak, (Cumhurbaşkanı) Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleştirildi.
Çünkü CHP'li belediyeler, siyasi iktidarın yapamadıklarını çok kısa bir süre içinde, vatandaşlarımıza güven vererek yapmaya başladı. Seçimlerden önce de sürekli, "CHP'li belediye başkan adaylarını seçerseniz, yoksul vatandaşlarımıza yapılan yardımı kesecekler" diyordu. CHP'li belediye başkanlarımız, bırakın yardımı kesmesini, yardımları daha da artırdı. Aşını, işini kaybeden herkesin yanındayız. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Yardımı kesecekler' sözlerini CHP'li başkanlar yerle bir, tuzla-buz etti.
Üstelik biz bu yardımları asla parti ayrımı olmadan ulaştırıyoruz. Bu durum Erdoğan'ın ezberini bozdu. İşte bu yüzden, CHP'li belediyelerin yardım yapmasını engellemeye çalışıyorlar. Getirdikleri bu yasağın alt yapısı yok. Bağış toplanmasını önleyerek açıkça suç işliyorlar.
Daha da acı olan bir durumu daha anlatayım: Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ile Antalya – Muratpaşa Belediyesi'nin aşevlerini kapattılar. İhtiyaç sahiplerine her zaman sıcak yemek veriyorlardı. Şimdi CHP'li belediyelere bağış yapılmasını engelliyorlar. Yıllardır yem
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!8.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var9.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var10.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







