KHK’li akademisyenler pasaportlarını isteyecek
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Aralık 17 2018
Üniversitelerden KHK ile ihraç edilen bilim insanları çarşamba günü Ankara Nüfus Müdürlüğü'ne giderek pasaport tahditlerinin kaldırılmasını isteyecek.

OHAL Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) ile üniversitelerden ihraç edilen bilim insanlarının pasaport sorunu çözülmedi. KHK’li bilim insanları sorunun çözümünü sağlamak üzere 19 Aralık Çarşamba günü Ankara İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne başvurarak pasaport tahditlerinin kaldırılmasını isteyecek. KHK’li milletvekilleri de bilim insanlarının başvurusu sırasında Nüfus Müdürlüğü'nde olacak.
Hiçbir mahkeme kararına dayanmayan ve OHAL kalkmış olmasına karşın devam eden pasaport tahditleri, anayasaya ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerdeki hükümlere rağmen bir hak ihlali olarak devam ediyor.
KHK’lerle ihraç edilen akademisyenlerin mesleklerini sürdürmelerini ülke içinde imkansız kılan hukuksuzluk, seyahat hakkının engellenmesiyle katlanıyor. CHP'li milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun sorusu üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu idareden kaynaklı bir ihlal varsa bunu ortadan kaldıracağını beyan etmiş olsa da henüz bir düzenleme yapılmadı.
Bu hak ihlalini göstermek ve idari mekanizmaların hukuk devleti prensibine uyacak biçimde harekete geçmesini sağlamak için, KHK’li bilim insanları, KHK’li vekillerle birlikte, 19 Aralık 2018 Çarşamba günü saat 10.00’da Varlık Mahallesi, Tanzimat Caddesi 67 numarada bulunan Ankara İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne giderek, pasaport tahditlerinin kaldırılması başvurusunda bulunacak.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!7.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı8.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.Adliyedeki büyük soygunda sıcak gelişme!

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


