KESK Platformu, Erzurum'da oturma eylemi gerçekleştirdi


Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce insanın yaralandığı bombalı saldırıyı düzenleyen faillerin bulunması ve olayın aydınlatılması için Erzurum'da KESK platformu üyesi STK'lar Yakutiye Kent meydanında 5 dakikalık oturma eylemi ve iş yerlerinde genel grev gerçekleştirdi.

KESK Platformu Üyesi DİSK, KESK, TMMOB, ve TTB başkan ve üyelerince Kent meydanında ortak basın bildirisi okundu. Erzurum İnsan Hakları Derneği'nin de destek verdiği yaklaşık 20 kişilik grup 'Dün barış dedik, bugün yine barış diyoruz. Barış şehitleri anısına hayatı durduruyoruz genel grevdeyiz' yazılı dövizle Kent meydanına geldi. Basın bildirisi öncesi ve esnasında çok sayıda çevik kuvvet ve sivil polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Ankara'daki patlamada ölenler için 2 günlük genel grev başlattıkları belirtilen bildiride şu ifadelere yer verildi: "10 Ekim'de Ankara'da emek, barış ve demokrasi mitingi için toplanmıştık. Saray'ın saltanatı uğruna aylardır dökülen kanlara 'dur' demek, savaşa karşı barışı savunmak için yollara düştük. Türkiye'nin göbeğinde Ankara Garı'nın önünde binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombalarını,128 canımızı aldılar aramızdan. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Üç gündür yüreğimiz yanıyor, içimiz kanıyor. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız, isyan ediyoruz. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Ankara'nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz. Katiller; diktatörlük heveslileri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kaldığı için, ülkeyi kan gölüne çevirip, yaşanan ölümler üzerinden 'oy avcılığı' yapanlardır. Katiller; yarattıkları şiddet, korku ve katliam atmosferinde 'tek başına iktidar' olmak için ülkeyi ateşe atıp, kendilerini kurtarmaya çalışanlardır. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak katliamda kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmak, faşist katliamı protesto etmek için üç gün yastayız Bugün ve yarın bütün Türkiye'de grevdeyiz."

Basın bildirisinin okunmasının ardından, saldırının faillerinin bulunması için 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi. Grup daha sonra KESK Erzurum Temsilciliği'ne kadar sessizce yürüdü.
CİHAN
<< Önceki Haber KESK Platformu, Erzurum'da oturma eylemi gerçekleştirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER