Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, KESK'in bugün 20. yılı olduğunu açıkladı. Köse, "20. yıl nedeniyle normalde kutlama yapmak istedik. Ancak 10 Ekim'de yaşanan olaylardan dolayı kutlamayı iptal ettik." dedi.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, Mülkiyeliler Birliği'nde 10 Ekim olayları ve KESK'in 20. yılı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Köse, "Bugün normalde 20. Kuruluş yıl dönümünü kutlamak için bir araya gelecektik. Ancak Türkiye tarihinin en korkunç ve en büyük katliamların yaşadığımız böylesi bir süreçte kutlamaları iptal etmek zorunda kaldık." açıklamasında bulundu.
AK Parti hükümetinin ülkeyi bir şirket gibi yönettiğini, Hükümetin kendini 'CEO' gördüğünü ifade eden Köse, "AK Parti hükümeti programlarında ve strateji belgelerinde tekrar edilen rekabet, verimlilik, toplam kalite yönetimi, performans gibi piyasa kavramları kamu alanına da taşınmış, başta sağlık ve eğitim olmak üzere devletin temel sorumluluk alanları da şirketlere terk edilmiştir." diye konuştu.
AK Parti hükümetinin kamu emekçilerinin pamuk ipliğine bağlı iş güvencesini 657 sayılı yasada yapacakları değişikliklerle ortadan kaldırmak istediğini söyleyen Şaziye Köse, "30 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen KPDK toplantısının ana gündemi Kamu Personel Rejimi Reformu ve buna bağlı olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na başta iş güvencesinin ortadan kaldırılması olmak üzere değişiklik yapılması tartışmaları oldu." şeklinde konuştu.
Eş Genel Başkan Köse, KESK ile ilgili de şu bilgileri verdi: "Son bir yıl içinde binden fazla KESK'li sürgün edildi. En az 607 KESK üyesine aylıktan kesme ve idari para cezaları, 47 üyeye uyarı ve kınama cezaları, 18 KESK üyesinin işine son verildi. 53 yönetici ve üye ise çeşitli soruşturma ve baskılarla sendikal ayrımcılığa uğradı."
CİHAN