Elazığ'ın merkeze bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan İmar İskan Lojmanları ve Belediye Lojmanları sakinleri, lojmanların kentsel dönüşüme alındığını ancak herhangi bir işlem yapılmamasına tepki gösterdi. Vatandaşlar, lojmanlar kentsel dönüşüme alındığı için evlere doğalgaz çekilmediğini, sıkıntı yaşadıklarını belirtti.
Karşıyaka Mahallesi'nde 1974 yılında yapılan, 210 evden oluşan İmar iskan Lojmanları ve 120 evden oluşan Belediye Lojmanları sakinleri, evlerinin depreme dayanıksız olduğunu, binalarda çatlaklar oluştuğunu, kentsel dönüşüme alınan evleri için yetkililerin bir an önce çalışma başlatmasını istediler.
Lojman sakinlerinden Mehmet Sayar, 1974 yılında yapılan bu evlerin büyük tehlike oluşturduğunu belirtti. Sayar, açıklamasında şunları kaydetti: "1974 yılında yapıldı imar iskan lojmanları, 1977 yılından beri burada oturuyorum. İnanın İmar İskan Lojmanları değil, ölüm lojmanları. Burada hep gariban, fakir insanlar yaşıyor. Gerçekten her seçimde insanlar dileğini, isteklerini söylüyor ama sonradan uğrayan yok. Lütfen bu kentsel dönüşümde en kısa sürede belediye başkanımız ve diğer kurumlar bu işe el atıp bir an önce bunların yıkılıp yeniden yapılması lazım. Burası şehrin girişi, diğer şehirlere bir bakın, Malatya'ya, Diyarbakır'a, bir girişe bakın. Burası gerçekten yapılması lazım. Bir şehrin en önemli yeri girerken görüntüsü çok önemli. Lütfen başkanımızdan rica ediyoruz, gerçekten İmar İskan Lojmanları değil ölüm lojmanları. Kentsel dönüşüme alınmış ama hiçbir faaliyet yok, gelen giden yok, halkı dinleyen yok. Rica ediyoruz bir an önce gelsinler ve bu işi bitirsinler."
Bir başka ev sahibi ise "Dilekçe verdik, lojmanlara gelip bakın dedik, ne gelen var, ne giden var. Bu vatandaşın günahı nedir? Kolonlarımız görünüyor. Bir tane sağlam kolon yok. Belediye başkanına söyledik, 'Geleceğim' dedi. İki senedir uğradığı yok buraya." dedi.
Lojmanlar kentsel dönüşme alındığı için evlerine doğalgaz çekemediklerini söyleyen bir başka ev sahibi ise "Bütün binalarda çatlak var. Ufak bir depremde, hepimiz altında kaldıktan sonra gelip yapılmış ne yararı var. Önemli olan daha önceden gelip baksın, kontrol etsin. Fotoğrafını çeksin yalan mı söylüyoruz doğrumu söylüyoruz. Çatlak var mı yok mu binalarda, kolonlarda. Yıkıldıktan sonra millet altında kalmış, gelip yapmış neye yarar ki. Tencerenin dibi yanmadan suyu koyacaksın. Tencerenin dibi yandıktan sonra suyu koysan neye yarar. Kentsel dönüşüm yapılmayacaksa versinler buraya doğalgazı. Sabahları abdest alana kadar alnımız çatlıyor. Yıkılacaksa yıkılsın, yıkılmayacaksa versinler doğalgazı." dedi.
CİHAN