"Kendi kendine hızlanıyor, bataryaları alev alıyor"
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 9 2021
Çin'de beş düzenleyici kurum, Elon Musk'ın şirketi Tesla'yı, ürettiği elektrikli araçların kalite ve güvenlik sorunları nedeniyle uyardı.
Aralarında piyasa düzenleme kurumunun da bulunduğu makamlarla Tesla yöneticileri arasında yapılan görüşmede araçların aniden hızlanması ve bataryalarının alev alması gibi şikayetlere dikkat çekildi.
Görüşmede tüketicilerin haklarının korunması için şirketin iç yönetimini iyileştirmesi, Çin yasaları ve mevzuatına uyması istendi.
BBC Türkçe'nin haberine göre Tesla Şanghay'dan yapılan açıklamada, resmi kurumların uyarılarının "samimiyetle kabul edildiği", şirketin iç denetim ve yönetim mekanizmalarını güçlendireceği belirtildi.
Çin, ABD'den sonra Tesla'nın ikinci en büyük pazarı. Tesla, geçen yıl Çin'de 120 bin araç sattı.
Dünyanın en büyük araç pazarı olan Çin'de hükümet halkı elektrikli araçlara yönlendirmeye çalışıyor.
Çin Yolcu Araları Birliği'nin verilerine Tesla, Çin'de ay geçen burada üretilmiş 15.484 araç sattı. Şirket bu yıl Şanghay'daki fabrikasında Model Y araçlarının üretimine hız vermişti.
Dünyanın en değerli otomotiv şirketi olan Tesla ABD'de araçlarında bir dizi kalite sorunuyla karşı karşıya. Şirket dokunmatik ekranlarındaki sorunlar nedeniyle çok sayıda Model S ve Model X aracını geri çağırmak zorunda kalmıştı.
Tesla Çin şirketleri arasında rekabet
Tesla, Çin'deki yerli elektrikli araç üreticileriyle büyük bir rekabetle karşı karşıya.
NIO, geçen ay dördüncü modelinin üretimine başlarken, Li Auto ve Xpeng de yeni modellerini tanıttı.
Elon Musk'ın şirketi Şanghay'daki fabrikası için Çin'den 2018'de izin almıştı. Tesla, Çin'de tamamen kendi tesislerinde üretim yapma izni alan ilk yabancı otomobil üreticisi olmuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?7.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı8.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı9.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi10.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...


