Kemal Kılıçdaroğlu: 25 Haziran sabahı OHAL'i kaldıracağız

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Mayıs 12 2018
İstanbul'da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "25 Haziran sabahı OHAL'i kaldıracağız" dedi. Cumhurbaşkanı adayı olmamasının nedenini de açıklayan Kılıçdaroğlu, "Parti başkanından tarafsız cumhurbaşkanı olmaz" şeklinde konuştu.
Kemal Kılıçdaroğlu: 25 Haziran sabahı OHAL'i kaldıracağız
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen CHP Yurtdışı Birlikleri 2018 Genel Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, seçimi kazanmaları halinde 25 Haziran sabahı ilk olarak OHAL'i kaldıracaklarını belirtti. Türkiye'nin beş temel sorunu olduğunu, güçler ayrılığı ilkesinin ülkede kalmadığını, bütün yetkilerin bir kişiye bağlandığını, yargının bağımsız karar veremediğini öne sürerek, şöyle devam etti:

"Gözünü saraya dikiyor, 'Acaba nasıl karar vereyim? Sarayın hoşuna gider mi gitmez mi?' 1940'ların Almanya'sında Goebbels'in dediği gibi hukuk müşavirinin söylediği gibi diyor ki 'Hitler nasıl karar verecektiyse hakim de ona uygun karar verecektir.' Geldiğimiz süreç odur, yaşadığımız tablo budur. Suçsuz insanların hapislere atıldığını çok iyi biliyoruz. Gazetelerin kapatıldığını çok iyi biliyoruz. Üniversite öğrencilerinin tutuklandığını biliyoruz, hapislere atıldığını biliyoruz. Üniversitelerin susturulduğunu biliyoruz. Bize düşen görevin ağırlığını sadece bu sorunlar bile tek başına anlatmaya yeterlidir. Bizim üstümüzdeki yük çok ağırdır. Sanmayın ki sadece sokaktaki vatandaş için biz bir umuduz. Biz şu anda Türkiye'de demokrasi isteyen bütün dünyanın umuduyuz.

Medya özgürlüğüne bakın. Medya özgürlüğü kalmadı. Yüzde 90'ından fazlasını bir kişi kontrol ediyor. Onun istediği haberler verilecek. Onun istediği gibi haber yapılacak. İstemediği haberler makaslanacak, yayınlanmayacak. Bunları biz 12 Eylül darbe döneminde gördük, 12 Mart darbe döneminde gördük. Şimdi 20 Temmuz darbe döneminde de görüyoruz. Daha fazlasını görüyoruz. O dönemde bile kısmen üniversiteler konuşabiliyordu, kısmen medya yazabiliyordu. Şimdi tamamını susturdular. O dönemde bile yürekli savcılar vardı, yürekli hakimler vardı. Bugün savcılar, hakimler tamamen susturulmuş vaziyette. Bu açıdan hepimizin sorumluluğu fazladır."

"Yeni bir anayasa yapacağız"

Seçimi kazanmaları halinde 25 Haziran sabahı ilk olarak OHAL'i kaldıracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, bütün dünyaya

Bu haberler de ilginizi çekebilir