Kayyum, Boydaklar'ın parasını TÜGVA ve TÜRGEV'e aktardığını övünerek anlattı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Haziran 21 2022
Boydaklar'a ait olan ve el konan Erciyes Anadolu Holding şirketinin CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, AKP’ye yakınlığıyla bilinen TÜGVA, TÜRGEV ve İlim Yayma Cemiyeti’ne para verdiklerini itiraf etti.
Boydaklar’a ait olan ve el konularak adı Erciyes Anadolu Holding yapılan şirketin CEO'su Alpaslan Baki Ertekin; 2021 yılı finansal sonuçları ve gelecek döneme ait hedef ve stratejilerine ilişkin bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

“TABİ Kİ TÜRGEV VE TÜGVA'YA PARA VERİYORUZ”
AKP'ye yakınlığıyla bilinen TÜGVA, TÜRGEV ve İlim Yayma Cemiyeti'ne para verdiklerini itiraf eden Ertekin, “Evet, TÜRGEV'e para veriyor muyuz? Tabi ki veriyoruz. TÜGVA'ya para veriyor muyuz? Tabi veriyoruz. TÜGVA'ya vereceğim, TÜRGEV'e vereceğim, İlim Yayma'ya vereceğim. Ama öyle attıkları tuttukları kadar paralar değil. Zaten akıl ve mantıkla uyuşmuyor. Net karın yüzde iki buçuğu diyorum” ifadelerini kullandı.

“HOLDİNG'İN AKP'NİN ARPALIĞI OLDUĞUNU KABUL EDİYOR”
Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin'in düzenlediği basın toplantısında gündeme getirdiği konulara ilişkin açıklama yaptı. CEO Ertekin'in yaptığı açıklamalarla holdingin AKP'nin arpalığı olduğunu kabul ettiğini ifade eden Arık, şunları söyledi:

“Maalesef TMSF'ye devredilen şirketleri arpalık gibi gören iktidar partisi sorularımızı yanıtsız bırakırken, iktidar partisinin kayyım olarak atadığı şahıs da soru işaretlerini gidermek yerine holding bünyesindeki emekçi kardeşlerimizi figüran, basın mensuplarını da izleyici yapıp ucuz bir tiyatro oyununu sahneye koydu.

Kendince hüküm veren bu zat, şark kurnazlığı yapayım derken aslında iddialarımızın doğruluğu, Holding'in AKP'nin arpalığı olduğunu da kabul ediyor. Babasının bağından üzüm bağışlıyormuş gibi ‘TÜRGEV'e verdim, TÜGVA'ya verdim. Yine vereceğim' diyor.

Neymiş vergilerden vermiyormuş. Babanın parasını mı veriyorsun? Orası kamunun kontrolünde bir kurum, orası mil

Bu haberler de ilginizi çekebilir