Kaynak Holding ortaklarından sert çıkış

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Aralık 22 2015
Kaynak Holding ortakları, Işık Yayınları'nın yayımladığı Sızıntı Dergisi aleyhindeki haksız ve hukuka aykırı eylemler nedeniyle kayyımlara ihtarname gönderdi. Sızıntı dergisinin tahribata uğratıldığını öğrenen ortaklar, kayyıma ‘yayıncılık anlayışını ve niteliğini değiştirme hak ve yetkilerinin bulunmadığını' hatırlattı.
Kaynak Holding ortaklarından sert çıkış
Kaynak Holding ortakları, avukatları aracılığıyla Sızıntı dergisi aleyhindeki haksız ve hukuka aykırı eylemler nedeniyle kayyımlara ihtarda bulundu. Avukat Enes Güngören'in imzasını taşıyan ihtarda, kayyımların ilk günden itibaren atanan şirketlerde zarara uğratan, keyfî, hukuka aykırı haksız eylemler içinde olduğu vurgulandı.

Işık Yayıncılık Ticaret AŞ tarafından yayımlanmakta olan Sızıntı dergisinin yayıncılık anlayışını ve niteliğini değiştirme gayretine girişildiğinin öğrenildiğini belirten Av. Güngören, “Böyle bir hak ve yetkiniz bulunmamaktadır. Müvekkillerim böylesine ağır haksız ve hukuka aykırı bir eyleme tevessül etmeyeceğinize inanmak istemektedir. Zira aksi durum şirketi iflasa sürüklemeye yönelik maksatlı bir tavır içinde olduğunuz anlamına gelebilecektir. Nitekim şirketi ağır zararlara uğratacak böyle bir tutumun, doğru olması halinde iyi niyetle yapıldığı ileri sürülemeyecektir.” ifadelerini kullandı.

‘Duyumun yalan olduğu derhal açıklansın'
Kaynak Holding'e atanan kayyımlara gönderilen ve 443 sayı çıkarmış, şirketin en önemli gelir kaynaklarından birisi olduğu vurgulanan ihtarda Av. Güngören, kayyım heyetinden göreve başladıkları günden bu yana bilanço, tiraj raporları, kâr oranlarını kendilerine bildirerek ortaya koymalarını istedi. Kayyımın yayın politikasını değiştirmesi halinde okuyucunun dergiyi almayacağı kaydedilen ihtarda, şirketin bütün müşteri kitlesini kaybedeceği ve iflasa doğru gidereceği ifadesi yer aldı.

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kitaplarının toplatılması Anayasa'nın düşünceyi ifade ve basın özgürlüğünün ihlal edilmesi olarak kabul edildiği kaydedilen ihtarda, “Hakkında hiçbir yargı kararı olmayan yazarlarımızın yazılarının engellenmesinin hukuka ve adalete uygun olduğunu savunabilir misiniz?” diye soruldu.

Sızıntı dergisinin görseli, mizanpajı, grafiği, tasarımı, içeriğiyle bir bütün olarak 5846 sayılı yasa kapsamında eser niteliğinde olduğu vurgulanan ihta

Bu haberler de ilginizi çekebilir