Kaybolan Malezya Havayolları’na ait uçakla ilgili önemli gelişme
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 24 2016
Mozambik’te son bir ayda bulunan parçalarını inceleyen Avustralya hükümeti yetkilileri, bu parçalardan ikisinin yüksek ihtimalle iki yıl önce kaybolan Malezya Havayolları’nın uçağına ait olabileceğini açıkladı.

Tarihler 9 Mart 2014’ü gösterirken Kuala Lumpur’dan Pekin’e gitmek üzere havalanan Malezya uçağı, Vietnam hava sahasına girmek üzereyken radardan kaybolmuştu. 227 yolcu ve 12 mürettebattı taşıyan uçaktan bir daha haber alınamamıştı.
Konuyla ilgili bilgi veren Avustralya Ulaştırma Darren Chester, “Parçalarla ilgili ön incelemelerimizi tamamladık. Bulunan son iki gövde parçası, yüksek ihtimalle kayıp olan Malezya uçağına ait olduğunu düşünüyoruz. Araştırmalar Malezya hükümeti, Avustralya Ulaştırma Emniyet Bürosu, Boeing ve Avustralya Ulusal Üniversitesi ile birlikte sürüyor” dedi.
Mozambik’te şu ana kadar dört parça bulunmuştu. İlk parçanın bir yata ait olabileceği belirtilirken sonrasındaki iki parçanın ise Boeing 777’nin gövdesine ait olabileceği belirtilmişti. En son denizden karaya vuran motor kapak parçasının üzerinde Boeing 777 uçağının motorunu imal eden Rolls Royce şirketinin ambleminin bir bölümü yer alıyordu.
Denizdeki arama çalışmalarının da devam ettiğine dikkat çeken Bakan Chester, 25 bin kilometre karelik alanda özel teçhizatlara sahip gemilerin aramalarını sürdürdüklerini belirtti.
DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







