'Katarakt ve cerrahisi' Adana'da tartışılacak


Orta yaşın üzerinde kişiler başta olmak üzere çeşitli yaş ve risk gruplarında da görülebilen kataraktın ve cerrahisinin ayrıntılı olarak ele alınacağı sempozyum Adana'da yapılacak. Tıp teknolojisindeki gelişmeler ışığında çeşitli illerden gelecek göz hastalıkları uzmanlarının deneyim ve bilgilerini paylaşacağı Türk Oftalmoloji Derneği'nin (TOD) Mart Sempozyumu 10-13 Mart tarihlerinde Adana'da gerçekleştirilecek.

TOD Genel Başkanı Prof. Dr. Reha Ersöz, derneğin Çukurova şubesi tarafından düzenlenen sempozyumun ana konusunun 'katarakt ve cerrahisi' olarak belirlendiğini söyledi. Sempozyumun Prof. Dr. Gülhan Slem adına yapılacağını vurgulayan Prof. Dr. Ersöz, "Türk oftalmolojisine büyük emekler vermiş, oftalmoloji eğitimini Anadolu'ya yayan hoca olarak tanınan, TOD Çukurova Şubesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Kliniğinin kurucusu değerli hocamız Prof. Dr. Gülhan Slem'e, bu vesile ile minnet ve şükranlarımızı bir kez daha sunuyoruz." dedi.

Prof. Dr. Reha Ersöz, "Tıpta gelişmeler baş döndürücüdür. Yenilikleri birkaç yıl takip etmeyen hekim mesleğinde geri kalır. Türk Oftalmoloji Derneği, mezuniyet sonrası eğitim toplantısı olarak yılda ortalama 50 civarında bilimsel etkinlik düzenlemektedir. Bunların en az yirmisi 300-2500 arasında katılımcı ile gerçekleşmektedir. Bu sempozyumda da, birbirinden değerli, deneyimli hocalarımız ve meslektaşlarımız, doyurucu paneller, uydu toplantılar ve video olgu sunumları aracılığı ile bilgi ve tecrübelerini aktaracaklardır." diye konuştu.

Sempozyuma ülkenin dört bir yanından 500'e yakın katılımcı beklediklerini belirten Ersöz, ayrıca, "Davetimizi kabul ederek bizi onurlandıran, sempozyumun bilimsel seviyesinin en üst düzeyde olması için bilgi ve tecrübelerini bizimle paylaşacak olan 50'ye yakın konuşmacıya ve desteklerini her zaman gördüğümüz endüstrimizin güzide firmalarına teşekkür ediyoruz." ifadelerine de yer verdi.

Türk Oftalmoloji Derneği Çukurova Şubesi Başkanı Prof. Dr. Kıvanç Güngör de sempozyuma katılacakların, büyük emeklerle hazırlanmış çok yoğun bilimsel programda katılımcıların katarakt cerrahisi ile ilgili her türlü temel bilgi ve yenilikleri izleyebileceklerini kaydetti. Prof. Dr. Kıvanç Güngör, 13 Mart Sempozyumunun dostlukların pekişeceği, sorunsuz, verimli ve huzur içerisinde geçecek bir sempozyum olması dileğinde bulundu. Şube Genel Sekreteri Prof. Dr. Altan Özcan "Katılımcılarımızın, Çukurova bölgesinin merkezi olan Adana'da yılın en güzel mevsiminde, doğayla iç içe olmalarını ve Adana'nın kültürünü yaşamalarını da istiyor, çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Katarakt ve cerrahisi' Adana'da tartışılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER