Kastamonu’da sel HES barajını patlattı: Halk evlerin çatılarına çıktı
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 11 2021
Kastamonu’da Ezine çayı üzerine yapılan HES barajı patladı, ilçe sular altında kaldı. Sel suları binaların ikinci katlarına kadar çıkarken, selde 1 kişi hayatını kaybetti. Vatandaşlar evlerin çatılarında kurtarılmayı bekledi.
Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde etkili olan sel sebebiyle kent merkezi tamamen sular altında kaldı. Taşan Ezine çayın ile gelen sel sularına kapılan araçlar ise denize doğru sürüklenmeye başladı.
1 kişinin hayatını kaybettiği Bozkurt ilçesinde Ezine çayı üzerinde bulunan HES barajının patlamasıyla evler sular altında kaldı. Jandarma Karakolu da sel sularına teslim oldu. Jandarmanın ekip araçlarını sel suları sürükledi.
Yağışın etkili olduğu Bozkurt ilçesinde ise HES kanalının patlaması ile bazı köyler sular altında kaldı. Ezine çayından taşan sel suları ise kent merkezinde afete neden oldu. Sel suları araçları sürükledi. Elektrik hatlarının kesildiği ilçede mahsur kalanları kurtarmak için çalışma başlatıldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu
6.Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü yalamaya kalkıyor”7.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!8.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var9.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







