Karya, Çukurova ve Güneydoğu'da eğitim koçluğunda boşluğu doldurdu

Karya, Çukurova ve Güneydoğu'da eğitim koçluğunda boşluğu doldurdu

Öğrencilerin eğitim hayatlarında başarılı olmalarına hedefleyen eğitim koçluğu uygulamaları Çukurova'da başarıya başarı katıyor. Karya Çukurova ve Güneydoğu Ofisi de 2 yıla yakın bir süredir öğrencilere eğitim koçluğu hizmeti vererek bölgedeki önemli bir eksikliği gideriyor.

KARYA Çukurova ve Güneydoğu Ofisi ve Gelecek Yönetimi Akademisi (FMA) kurucu ortağı Mehmet Ergin, eğitim koçluğu hizmetiyle öğrencilerin başarma becerilerini arttırmak ve başarıyı gerçekleştirmek amacıyla öğrenci, aile ve koç arasında güçlü bir işbirliği sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Geleceği ve gelecek nesilleri önemsediklerini anlatan Ergin, "Geleceği yönetmenin kritik olduğunu düşünüyoruz. Bireysel ve kurumsal değişim ve gelişime profesyonel destek olup, birey ve kurumları geleceğe hazırlamayı misyon edinmiş bir danışmanlık ve eğitim firmasıyız. Eğitim (Öğrenci) Koçluğu, her seviyedeki öğrencinin kendisini tanıması, bireysel stratejisini doğru belirlemesi ve bireysel stratejilerini etkili bir şekilde uygulayabilmesi için profesyonel destek sağlayan koçluk hizmetimizdir." dedi.

Eğitim koçunun, öğrenciye neyi nasıl yapacağından önce mevcut başarma koşullarına göre öğrencinin durumunu da dikkate alarak 'bireysel başarma stratejisini' belirlemesine eşlik ettiğinin altını çizen Ergin, "Öğrencinin belirlenen bireysel stratejisini hayata geçirmek için; gerçekçi, basit, öğrenciye özgü, istikrarlı ve birbirini destekleyen amaçlar belirler, kapasite ve performansını amaç odaklı değerlendirir, doğru bir uygulama metodu ve programı ile etkili uygulamaya geçer. Önemli olan tabii ki huzur ve mutluluktur. Ancak öğrenci için bu mutluluğu sağlayacak nihai hedef, devam eden öğrencilik hayatı ve öğrencilik hayatının sonunda başarı notları ve sistemdeki sınavlarda başarılı olmaktır. Sonuç itibariyle, her öğrenci eşsiz ve tektir. Bireysel stratejilerini uygulayabilmesi için ihtiyaç duyacağı bütün kaynaklara sahiptir." şeklinde konuştu.

Eğitim koçluğunda öğrencinin okul ve sosyal hayatının bir bütün olarak alındığını belirten Ergin, "Öğrenme stillerini, kariyer eğilimini, güçlü yanlarını tespit ederek potansiyelini ortaya çıkarmasına ve kullanmasına destek olunuyor, başarıyı birlikte gerçekleştiriyoruz. Eğitim (Öğrenci) Koçluğu sürecinde öğrenciler, kendine güvenen, kendisine inanan ve kendisi için gelecek hedefleri belirleyebilen, kendi kaynaklarını fark edip kullanabilen, kendini istediği gibi ifade edebilen, özgüveni olan bir genç ve yetişkin olma yolunda emin adımlarla ilerler." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Karya, Çukurova ve Güneydoğu'da eğitim koçluğunda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER