“Kardeşim suçsuz! Türkiye’ye iade edilirse işkence görecek”
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 24 2020
Kırmızı bülten nedeniyle Panama’da tutuklanan iş adamı Muaz Türkyılmaz’ın Türkiye’ye iade edilmemesi için kardeşinden çağrı, “O suçsuz! İade edilirse işkence görecek.”

İş adamı Muaz Türkyılmaz’ın Panama’dan Türkiye’ye iade edilmemesi için ailesi ve sivil toplum kuruluşları devrede.
Turkish Minute’ten Cevheri Güven’in haberine göre; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 47 yaşındaki işadamı Muaz Türkyılmaz iki hafta önce Panama’da pasaport kontrolü sırasında tutuklandı. Gerekçe Türkiye’nin Türkyılmaz’ı kırmızı bültenle aramasıydı. Türkyılmaz, Türkiye tarafından Fethullah Gülen Cemaatiyle irtibatlı olmakla suçlanıyor. Türkyılmaz’ın tutuklanmasının ardından ailesi ve Panama’daki insan hakları aktivistleri, Türkiye’ye iade edilmemesi için yoğun çaba sarf ediyor.
Muaz Türkyılmaz’ın kardeşi Usame Türkyılmaz, Panamalı yetkililere; “Kardeşim iade edilirse Türkiye’de işkence görecek ve yıllarca hapiste kalacak. İade gerçekleşmemeli” çağrısını yapıyor.
YÖNELTİLEN ÜÇ SUÇLAMA
Muaz Türkyılmaz hakkında Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın Panama’ya gönderdiği belgelerde üç suçlamada bulunuluyor. Kimse Yok mu isimli insani yardım kuruluşuna kredi kartıyla defalarca bağışta bulunmak; Bank Asya’da yaklaşık 2 bin dolarlık hesabının bulunması ve Whatsapp benzeri bir cep telefonu uygulaması olan Bylock aplikasyonunu indirmiş olması.
Bu suçlamalarla Türkiye’de yaklaşık 30 bin kişi tutuklu. Ancak Türkyılmaz’ın avukatları Türkiye’nin üç gerekçesinin de uluslararası hukuka göre suç olmadığını Türkiye’nin tutuklama ve iade talebinin hukuka aykırı olduğunu belirterek mahkemeye itirazda bulundular.
İtiraz dilekçesinde; yardım kuruluşlarına bağışta bulunmanın suç olmadığını; Gülen Grubu’na yakın bir bankada hesap açmanın suç sayılamayacağı ve Google P
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!7.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı8.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.Adliyedeki büyük soygunda sıcak gelişme!

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


